Merkelova objasnila da li je "zaključavanje" Nemačke donelo rezultate

Merkelova je rekla da većina saveznih država nije bila za pooštravanje restrikcija pre kraja iduće nedelje

  • 5
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je delimično "zaključavanje" koje je uvedeno u Nemačkoj početkom novembra sprečilo eksponencijalni rast broja novozaraženih, ali je i upozorila da taj broj mora nadalje dodatno da se smanjuje.

Nakon sastanka vrha federalne vlade i saveznih država Nemačke, ona je saopštila da je odluka o pooštravanju postojećih mera odložena do 25. novembra i apelovala na građane da redukuju svoje društvene aktivnosti i kontakte na najniži mogući minimum, preneo je Rojters.

- Mere koje su sada na snazi još nisu preokrenule trend rasta broja zaraženih, ali uspeli smo da ukrotimo dinamiku zaražavanja - rekla je Merkelova i poručila da je formula uspeha u smanjenju društvene ineterakcije i kontakata.

Nemački politički vrh saglasio se da odloži do 25. novembra donošenje odluke o dodatnim antiepidemijskim merama u zemlji, saopštila je danas kancelarka Angela Merkel.

Merkelova je rekla da većina saveznih država nije bila za pooštravanje restrikcija pre kraja iduće nedelje.

- Ja sam mogla da prihvatim da se restriktivne mere pooštre i danas, ali za takvu odluku nije bilo potrebne većine - ukazala je nemačka kancelarka, preneo Rojters.

Video: Sličnu terapiju dobio je i Tramp: FDA odobrila hitnu upotrebu eksperimentalnog leka za koronu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    16. novembar 2020 | 22:45

    Objasnice njoj Nemci na izborima nisu to Srbi oni vodene topove po narodu ne zaboravljaju, samo polako. Ova korona za mnogo stvari u svetu nije loša i kolko vidim izmace fotelje mnogim foteljasima.

  • Ji

    16. novembar 2020 | 23:07

    Ništa nisu donijeli osim sto su do 25 novembra ostale iste mere na snazi!!!RAZGOVARALI SU 6 SAT I NISTA SE NISU DOGOVORILI JEL ONO STO JE MERKEL NUDILA NIJE NORMALNO ,NA KRAJU JE USTALA SA PRESICE JER NIJE BILA SPREMNA DA ODG NA SKAKLJIVA PITANJA.ONA JE SVOJE OTPUHALA SVAKAKO KOD SVABA!!!

  • Tara

    17. novembar 2020 | 06:25

    Jutros gledam na TV iJzjavila da je za nju Kosmet zavrsena stvar cekala je da joj braca u ameriki po fasizmu pobede da bi to izjavila hitlerova rasa nadajmo se da ce nemaclom jos prosetati ruska cizma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA