≫ 

U Austriji preminulo 109 ljudi za 24 sata: Ovo se nije dogodilo ni u najgorim danima prvog talasa

Austrija prvi put od početka pandemije zabeležila više od 100 preminulih u jednom danu

  • 0
Bolnica, korona, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Crni dan za Austriju, koja je prvi put od početka pandemije zabeležila više od 100 preminulih od korona virusa u jednom danu.

U protekla 24 sata bitku sa ovom opasnom bolešću izgubilo je 109 osoba, dok je registrovan 7.091 novih slučajeva zaraze.

Podsetimo, u Austriji su od juče na snazi rigorozne mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Austrijska vlada donela je odluku da od 17. novembra zatvori škole i prodavnice, osim onih koje prodaju hranu i osnovne kućne potrepštine, i to dve nedelje nakon uvođenja delimičnog karantina koji nije zaustavio naglo širenje korona virusa u zemlji.

Kancelar Sebastijan Kurc je, predstavljajući nove mere, rekao da se kontakti moraju što više ograničiti. Izlasci su odobreni samo u tačno određenim okolnostima (kupovina hrane, poslovni i medicinski razlozi, sportske aktivnosti i šetnja).

Moj zahtev za iduće četiri nedelje: ne susrećite se ni s kim - rekao je Kurc na konferenciji dodajući kako niko ne želi zatvaranje, ali da je to jedino sredstvo za koje pouzdano znaju da će funkcionisati.

Austrija je zabeležila više od 220.000 obolelih i više od 2.000 preminulih od početka pandemije.

Video: Posle smene od 12h, medicinska sestra uputila jaku poruku: Nema nas dovoljno, na izmaku smo snaga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA