≫ 

Zbog lažne izjave čoveka, državu stavili u blokadu: Skandal u Australiji

U Južnoj Australiji uvedena je šestodnevna blokada zbog laži jednog zaraženog

  • 0
Melburn australija koronavirus blokada Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Vlasti u Južnoj Australiji donele su odluku da povuku šestodnevnu blokadu nakon što se ispostavilo da je zaraženi korona virusom, zbog kojeg je i uvedeno potpuno zaključavanje, slagao vlasti.

Naime, Južna Australija pre dva dana ograničila je kretanje građanima i poslovanje privrednim subjektima iz straha da je došlo do masovnog zaražavanja u jednoj piceriji i to od "super-prenosioca".

Međutim, ispostavilo se da je čovek, koji je oboleo od korona virusa, dao lažnu izjavu o svojim kontaktima.

Kako prenose mediji, on je rekao da je jednom bio u jednoj poznatoj piceriji u kojoj je buknula zaraza, a ispostavilo se da je on tamo boravio više puta i to kao radnik.

Vlasti su, nakon što je otkriveno više od 20 zaraženih, verovale da je čovek koji je navodno jednom bio u piceriji "super prenosilac" i odmah su naredili blokadu, kako ne bi došlo do masovnog širenja virusa. Istragom je kasnije ustanovljeno da čovek radi u toj piceriji i da je zaražen išao na posao danima.

- Priče se na kraju nisu poklapale i otkriveno je da je čovek lagao. Od subote će doći do popuštanja mera - saopštili su nadležni.

Građani su pobesneli kada su saznale za ovaj propust vlasti i pitaju se kako je moguće da izjava jednog čoveka dovede do potpune blokade regiona.

- Zašto vlasti nisu proverile njegovu izjavu pre nego što su odlučili da nas sve zaključaju - besneli su ljudi na društvenim mrežama.

Video: Policija protiv demonstranata, razlog: Uvođenje karantina u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA