Korona pravi haos u Nemačkoj: Raste broj protesta zbog mera, ali i broj obolelih

Od početka pandemije u Nemačkoj su preminule ukupno 14.022 osobe

  • 4
koronavirus, korona virus, Nemačka Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj u poslednjih 24 sata povećan je za 15.741 - na 918.269, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Kako ističe novinska agencija Reuters, broj umrlih od korona virusa povećan je za 138, a od početka pandemije preminule su ukupno 14.022 osobe, prenosi Tanjug.

Podsećanja radi, poslednjih dana u Nemačkoj organizovana su okupljanja na kojima su građani iskazali nezadovoljstvo zbog usvajanja reforme Zakona o zaštiti od infekcija.

U reformisanom Zakonu o zaštiti od infekcija mere, koje savezna vlada i vlade saveznih pokrajina mogu da primene u slučaju porasta infekcija su detaljno navedene. Tu su pored obaveznog nošenja maski, pravila distance i ograničenja putovanja takođe i zabrane izlaska, ograničenja kontakta, zatvaranje preduzeća kao i zabrane održavanja manifestacija i bogosluženja.

Ovakve odredbe izazvale su nezadovoljstvo kod građana. Tako je na nedavnim demonstracijama u Berlinu uhapšeno preko 100 učesnika protesta, a policija je čak koristila i vodene topove kako bi obuzdala masu.

Video: Policija protiv demonstranata, razlog: Uvođenje karantina u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. novembar 2020 | 09:00

    Naravno da raste broj obolelih kad instituti uvećavaju čestice do 50 puta, a virolozi kazu da je uvećanje do maksimalno 25 dozvoljeno da bi bile uverljive. Što više pozivnih testova, to više para institutima. Pametnom dovoljno.

  • Antun pokatoliceni srbin

    22. novembar 2020 | 08:52

    Svagde ima sektasa pa I u nemackoj.

  • PETAR 1

    22. novembar 2020 | 08:50

    Sprecice demostracije njihov rezim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA