Putin o izborima u SAD: "Očigledno je da imate probleme"

Ruski predsednik objasnio je da jasno svima, ali i Amerikancima, da izborni sistem u SAD ima falinke

  • 1
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin veruje da postoje određeni problemi u američkom izbornom sistemu i ističe da je na Vašingtonu da to i promeni.

U intervjuu za "Moskva. Kremlj. Putin" TV program na kanalu Rosija-1, ruski predsednik je rekao da je apsolutno očigledno, jasno svima na svetu, a kako mu se čini i Amerikancima, da postoje neki problemi u američkom izbornom sistemu, navodi TASS.

- Ne tiče nas se da li treba nešto da promene ili ne - istakao je Putin.

On je dodao da je to stvar američkog naroda, njihovih predstavnika u parlamentu i predsednika i da je u redu, ako su oni zadovoljni, prenosi Tanjug.

Podsećanja radi, Rusija se nedavno našla na udaru svetske javnosti, pošto su ruske vlasti usvojile zakon kojim se garantuje imunitet bivšim predsednicima, a stručnjaci smatraju da će to ići na ruku aktuelnog predsednika Putina.

Prema tom dokumentu, koji je usvojen u prvom čitanju i čije se konačno usvajanje ne dovodi u pitanje, osoba koja je jednom bila na funkciji predsednika "ne može biti predmet krivičnog ili upravnog postupka, niti hapšena, pretresana ili saslušavana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    22. novembar 2020 | 18:26

    Ovo je bilo ono "sitno kaluđerski". Da bude nežno a smrtonosno. Bravo Care.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA