≫ 

Humanitarac preživeo koronu, malariju i denga groznicu: Sada je slep i paralizovan zbog ujeda kobre

Nakon što je preboleo niz zaraznih bolesti, Iana Džonsa je ujela ova opasna zmija

  • 1
Ian Jones Foto: GoFundMe

Britanac koji se zarazio malarijom, denga groznicom, kao i korona virusom dok kao humanitarac radi u Indiji sada se bori sa posledicama ujedna kobre.

Nakon što je preboleo niz zaraznih bolesti, Iana Džonsa je ujela ova opasna zmija u selu nedaleko od Džodpura na zapadu Indije. Iako je, srećom, preživeo, ostao je slep i paralizovan.

Njegova porodica je saopštila da je on proveo skoro dve nedelje na intenzivnoj nezi. Sada je pušten kući zbog nedostatka kreveta usled pandemije kovida-19.

Džons je veoma uplašen zbog svog stanja, ali lekari se nadaju da će se on potpuno oporaviti, prenosi RT.

- Tata je borac, tokom perioda u Indiji već je preboleo malariju i denga groznicu pre nego što je zakačio i kovid-19 - napisao je njegov sin Seb Džons na sajtu "GoFundMe" gde prikuplja novčanu pomoć za lečenje oca i kako bi mogao da se vrati nazad u Veliku Britaniju.

Bivši zdravstveni radnik vodi humanitarnu organizaciju koja pomaže zanatlijama iz provincije Radžastan da izvoze proizvode u Britaniju.

Kada je izbila pandemija, Džons je odlučio da ostane u Indiji kako bi pomogao lokalnim zajednicama.

- Kada smo čuli da je pretrpeo i tako neobičan ujed opasne zmije, na sve što je preživeo, zaista nismo mogli da verujemo - naveo je njegov sin.

Video: Kada je otvorila haubu, imala je šta da vidi: Zmija otrovnica, obmotala se oko motora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA