Lekari spasli bebu koja je po sebi prolila ključalu vodu: 40 dana se borili za njen život i uspeli

Osmomesečna beba je, pod nerazjašnjenim okolnostima, prolila po sebi ključalu vodu i zadobila opekotine na 55 odsto tela

  • 0
Beba novorođenče Ilustracija Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Beba iz Rusije, stara svega osam meseci, zadobila je opekotine na 55 odsto tela nakon što je na sebe, pod nerazjašnjenim okolnostima, prolila ključalu vodu.

Maleni Kiril je hitno prevezen u bolnicu u Čeljabinsku, gde su se lekari 40 dana borili za njegov život i izvojevali pobedu.

Beba je za ovih teških 40 dana imala više od 10 operacija, i bila je 33 dana na respiratoru.

Lekari nisu verovali da će uspeti, tako da roditeljima nisu davali puno nade, prenosi RIA.

- Kada su u pitanju opekotine, za razliku od bilo kog drugog stanja ili bolesti, timski rad je najvažniji. Prilikom teških operacija, a bilo ih je najmanje deset, uklanjali smo bebi mrtvo tkivo... U takvim slučajevima deca često ne prežive. U stanju šoka, sav trud hirurga je ništavan ako nemamo vrhunsku saradnju sa anesteziolozima i drugim kolegama. Mi smo dobro radili i dete koje bi verovatno umrlo je spaseno - stoji u saopštenju dečje bolnice u Čeljabinsku.

Kako bi bebicu održali u životu, lekari su radili u nemogućim uslovima, pri velikim temperaturama. U sali i sobi je uvek bilo više od 30 stepeni, tako su podesili, da bi bebi bilo lakše.

- Bebe koje zadobiju opekotine na 20 odsto tela se vode kao deca u kritičnom stanju. Ovo što je urađeno sa malim Kirilom je zaista jedinstveno i specijalisti su učinili neviđeni podvig - ističe se u saopštenju.

Ipak, Kirila i dalje čekaju brojne operacije i dug oporavak, ali se lekari nadaju da će dete uspeti sve to da prođe.

Video: Samo što se rodila, majka je ostavila: Pronađena beba ispod mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA