Jednoj ženi zarila nož u vrat, drugu probala da udavi: Detalji užasa u prodavnici u Luganu

Švajcarska policija identifikovala je državljanku Švajcarske kao pripadnicu džihadističke grupe Islamska država

  • 0
Lugano Švajcarska napad Foto: Tanjug/AP

Jedna žena uhapšena je juče u švajcarskom gradu Lugano nakon što je navodno povredila druge dve žene u prodavnici, od kojih je jednoj nanela teške povrede nožem. Švajcarski državni tužilac je nakon napada otvorio istragu o "mogućem napadu za koji je motiv terorizam".

Prethodno je i švajcarska policija saopštila da nije isključeno da je motiv napada bio terorizam, javlja AP.

Lokalni mediji prenose da je ona pokušala da zadavi jednu ženu, a drugoj je zarila nož u vrat, pre nego što su je savladali drugi kupci.

Lugano Švajcarska napad Foto: Tanjug/AP

Policija kantona Tićino je saopštila da je uhapšena 28-godišnja građanka Švajcarske turskog porekla, koja živi u blizini prodavnice u Luganu gde se dogodio incident.

Žena kojoj su nanete povrede nožem je u ozbiljnom stanju, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, pretrpela lakše povrede, navodi AP.

Švajcarski mediji su preneli izjave svedoka koji su naveli da je ona tokom napada vikala da pripada džihadistickoj grupi Islamska država.

Lugano Švajcarska napad Foto: Tanjug/AP

Švajcarska policija identifikovala je državljanku Švajcarske kao pripadnicu džihadističke grupe Islamska država.

Žena koja je izvela napad je poznata Fedpolu iz policijskih istraga iz 2017. godine sa džihadističkim poreklom, navela je Savezna kancelarija policije na Tviter nalogu.

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc, čija je zemlja početkom ovog meseca doživela teroristički napad, osudio je napad u Luganu na Tviteru.

- Moje misli su sa žrtvama i želim im brz i potpun oporavak. Mi smo uz Švajcarsku u ovim teškim satima - napisao je Kurc na Tviteru.

Video: Pešadijska paljba u rafalima se prolama ulicama Beča: Kao da je 1945.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA