Albanskom teroristi glavna meta bile crkve u Beču: Specijalci sad štite sve bogomolje

Austrijske bezbednosne službe od danas štite sve bogomolje na području zemlje

  • 0
Kujtim Fejzulai napadač Beč Austrija Albanac

Foto: Instagram

Austrijske vlasti saopštile su nove detalje u vezi sa terorističkim napadom 2. novembra u Beču, za koji se sumnjiči Kujtim Fejzulai, koji je ubijen u akciji policije.

Albanac iz Severne Makedonije ubio je četvoro ljudi, a prema najnovijim informacijama, glavna meta napada su mu bile crkve, zbog čega su od danas sve bogomolje pod strogom zaštitom pripadnika bezbednosnih službi.

- Napad 2. novembra je bio dramatični akt terorizma u Austriji. Cilj napada bio je da se podeli društvo i seje mržnja. Mi se nećemo predati, teroristi neće pobediti - rekao je Karl Nehamer, ministar unutrašnjih poslova.

On je potok istakao da je policija došla do novih saznanja u vezi sa napadom.

- Veruje se da je napadač ciljano tražio žrtve u crkavama. Od danas pojačavamo obezbeđenje u verskim objektima - rekao je Nehamer i dodao da se strahuje da ima onih koji će pokušati da krenu stopama Fejzulaija.

Načelnik policije je rekao da će od danas sve crkve biti pod zaštitom, i da će objekte obezbeđivati policajci u uniformi ali i u civilu.

On  je rekao da će specijalci u slučaju napada moći odmah da reaguju i neutralizuju teroriste.

- Patroliraće po celoj austriji. Iz objektivnih razloga nikad nećemo reći koliko je timova u terenu. Biće policajaca u uniformi, ali patroliraće i borbena vozila - saopštili je načelnik.

Zvaničnici su dodali da su pripadnici specijalnih jedinica obučeni za pružanje prve pomoći.

Video: Teroristički napad u Beču: Više mrtvih i ranjenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA