Albanskom teroristi glavna meta bila crkva: Pokušao je da uđe, ali mu je jedna stvar osujetila napad

Crkve će biti pod posebnom zaštitom

  • 0
Beč Austrija teroristički napad u Beču

Foto: Tanjug/AP

Skoro četiri nedelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane, piše Heute.at.

Da podsetimo, austrijske vlasti juče su saopštile detalje u vezi sa napadom od 2. novembra za koji se sumnjiči Kujtim Fejzulai, koji je ubijen u akciji policiji.

Ovaj Albanac iz Severne Makedonije je, prema poslednjim informacijama, imao nameru da napadne crkve, zbog čega će bogomolje sada i biti pod posebnom zaštitom.

Kako navodi austrijski portal, odluka je dočekana sa olakšanjem kod nekih vernika jer se pojavio snimak na kom je zabeležen trenutak kada je napadač pokušao da uđe u jednu crkvu, ali nije u tome uspeo jer se vrata automatski zaključavaju u 20 sati.

Nije poznato da li je napadač pokušao samo da se sakrije unutra od policije ili je imao zločinačku nameru, ali u trenutku kada je pokušao da uđe u crkvi je bilo desetak mladih ljudi.

Kujtim Fejzulai napadač Beč Austrija Albanac

Foto: Instagram

Takođe, prema pisanju nekih medija, 20-godišnji napadač je pre krvavog pira prošetao iz svog stana u centru Beča. Trebalo mu je oko sat i po vremena da pređe sedam kilometara, međutim te informacije nisu zvanično potvrđene u okviru istrage.

Načelnik policije je rekao da će od sve crkve biti pod zaštitom, i da će objekte obezbeđivati policajci u uniformi ali i u civilu.

On je rekao da će specijalci u slučaju napada moći odmah da reaguju i neutralizuju teroriste.

Video: Crkvena zvona u Beču danas su udarala najjače: Za sve one poginule i povređene u sinoćnjem napadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA