• 7

Ovo su najopasnije i najbezbednije zemlje u 2021. godini: Jedna se nalazi u našem susedstvu

, Telegraf

Mapa je napravljena na osnovu bezbednosnih rizika, u koje spadaju političko nasilje, socijalni nemiri, nasilni i sitni zločini i, ove godine, uticaj pandemije

  • 7
Najopasnije zemlje na svetu, mapa

Ilustracija: Nikola Jovanović

Koje su zemlje najopasnije, a koje najbezbednije u 2021. godini prikazano je na godišnjoj interaktivnoj mapi International SOS. Libija, Sirija, Avganistan, Irak i Centralnoafrička Republika spadaju u grupu najopasnijih zemalja na svetu koje možete da posetite sledeće godine.

Naime, na njoj se vidi gde će se putnici najverovatnije suočiti sa bezbednosnim rizicima na osnovu pretnje političkim nasiljem, socijalnim nemirima, nasilnim i sitnim zločinima i, ove godine, uticajem pandemije.

Na mapi sveta na početku teksta, tamno crvenom bojom označene su zemlje u kojima je rizik ekstreman, kao što je Libija, crvenom bojom su obeležene zemlje u kojima je rizik visok (Pakistan i Egipat), narandžastom - zemlje sa srednjim rizikom (Turska, Ukrajina, Rusija), žutom - sa niskim rizikom (većina zemalja u Evropi, zajedno sa Srbijom) i zelenom - rizik je mali, neznatan. 

Među najbezbednijim mestima na svetu nalaze se Grenland, Švajcarska, Slovenija, Norveška, Finska i Danska, kao i ostrvske nacije kao što su Zelenortska ostrva, Angvila i Terks i Kejkos, prikazano je na mapi.

Mapu, koju možete da pogledate klikom na ovaj link, napravio je tim specijalista za medicinu i bezbednost International SOS, koji se nada da će ova mapa pomoći ljudima da odluče koje će zemlje posetiti sledeće godine.

Pored izrade mape koja prikazuje sigurnosne rizike za putnike širom sveta, International SOS je takođe izradio i detaljnu mapu koja prikazuje zemlje sa najviše i najmanje poremećaja nastalog usled pandemije Kovida-19.

U obzir su uzete "nedavne aktivnosti u slučaju kovid-19, lokalna ograničenja putovanja i efikasnost mera ublažavanja".

Prema mapi, zemlje koje su pretrpele "veoma nizak uticaj" korona virusa su Novi Zeland, Tanzanija i Nikaragva.

Gruzija je jedino mesto na svetu za koje je ocenjeno da je doživelo "vrlo visok" uticaj pandemije.

Mesta na koje je korona virus imao "visok" uticaj su Rusija, Ukrajina, Austrija i Jordan.

Na mapi su prikazane i zemlje u kojima postpoji najveći rizik da naiđete na medicinske probleme, a to su Venecuela, Severna Koreja, Libija, Južni Sudan i Jemen.

Sa suprotne strane mape nalazi se većina evropskih zemalja, Kanada, SAD, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja.

Video: Destinacija koju morate posetiti: Banja Saturnija u samom srcu Toskane krije legendarnu priču

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXX

    Ne znam samo kako amerika nije crvena, pravi divlji zapad

  • zoks

    Al se Crna Gora zacrvenela ko rak.

  • Svrba

    Mislim da Švajcarska treba da bude u žutom. Nagomilao se šljam sa svih strana sveta

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima