Žena za koju se sumnja da je držala sina zatočenog skoro 30 godina puštena na slobodu

Muškarca je u stanu pronašla njegova sestra, koja se odatle preselila kao tinejdžerka, ali je i upozoravala na to da bi on mogao da bude zatočen

  • 1
Tied hands, vezane ruke

Foto: Shutterstock

Starija žena, za koju se sumnja da je sina držala zatvorenog u stanu u predgrađu Stokholma gotovo 30 godina, a koja je juče uhapšena, puštena je na slobodu, saopšteno je iz kancelarije švedskog tužilaštva. Navodi se da su optužbe protiv nje i dalje na snazi, ali da je puštena zbog toga što je procenjeno da ne može da utiče na istragu.

Žena je pri hapšenju negirala da je sina, koji sada ima oko 40 godina, držala zatočenog u stanu u predgrađu Stokholma, prenosi švedski javni servis SVT.

Muškarca je u stanu pronašla njegova sestra, koja se odatle preselila kao tinejdžerka, ali je i upozoravala na to da bi on mogao da bude zatočen, prenosi RTS.

Javni tužilac Ema Ulson je navela da su optužbe protiv žene i dalje na snazi, ali da su izmenjene, nakon ispitivanja zatočenog muškarca i dodatnih okolnosti koje su otkrivene tokom istrage.

- Procenila sam da nema potrebe za zahtevom za njeno pritvaranje i ona je puštena na slobodu - navela je Ulsonova.

Istakla je da je procenjeno da osumnjičena ne može negativno da utiče na istragu i da će se u narednom periodu istraga usredsrediti na okolnosti koje su se dogodile ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    3. decembar 2020 | 09:18

    Ne vredi njega ispitivati, on ima Stokholmski sindrom. Nije mi jasno da sestra nikad nije dolazila da ga vidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA