• 7

Ispovest doktora Jevrejina: "Na grudima mu svastika, on me moli da ga spasem, ubija ga korona"

, Telegraf

Opisujući kako se nosio sa pacijentima rasistima i svastikama još od srednje škole, Nikols je napisao da je to uvek prevazilazio mantrom da je osobi koja mu je došla potreban lekar, a da je to on

  • 7
Njujork Amerika koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Lekar iz Kalifornije, inače Jevrej, objavio je svoju priču o lečenju pacijenta koji je bio zaražen korona virusom, a čije je telo bilo prekriveno nacističkim tetovažama. U seriji objava na društvenim mrežama, opisao je kako se osećao u tim trenucima.

Doktor Tejlor Nikols, čiji su tvitovi o ovom iskustvu postali viralni, objasnio je sa sa kakvom se situacijom suočio dok je lečio obolele od korona virusa.

Ovaj čovek suočio se sa pacijentom koji je "izgledao bolesno, bilo mu je neugodno, bio je uplašen", a kada je osoblje Hitne pomoći u bolnici kod Sakramenta skinulo njegovu majicu, svi su primeitili tetovaže na njegovom telu.

- Svastika se hrabro isticala na njegovim grudima. SS tetovaže i druge oznake koje su ranije bile prekrivene majicom, sada su bile očigledne u sobi - rekao je Nikols.

Među ostalim prisutnim članovima osoblja bili su i medicinska sestra Afroamerikanka i terapeut Azijat, prenosi "Independent".

- Ne daj mi da umrem doktore - rekao je čvrsto građen čovek bez daha dok je prebacivan na kiseonik.

Kako je dodao, taj čovek je pokazao znake dugogodišnje upotrebe metamfetamina, a zuba gotovo da nije ni imao.

Nikols ga je uverio da će se pobrinuti za njega i održati ga u životu najbolje što može.

Pacijent je nastavio da se bori da diše, tražio je od doktora da učine sve što mogu, uključujući i intubiranje.

- Svi smo videli. Simboli mržnje na njegovom telu spolja i ponosno su objavljivali njegove stavove. Svi smo znali šta on misli o nama. Kako je cenio naš život. Ipak, bili smo tu, radili smo neometano kao tim kako bismo bili sigurni da smo mu pružili najbolju šansu da preživi. Sve dok sam nosio maske, odelo, zaštitu za lice, rukavice - napisao je on.

Nikols je pisao o stresu, strahu i izolaciji onih iz medicinske oblasti koji moraju non-stop da se nose sa virusom kako se pandemija korona virusa ubrzava.

Opisujući kako se nosio sa pacijentima rasistima i svastikama još od srednje škole, Nikols je napisao da je to uvek prevazilazio mantrom da je osobi koja mu je došla potreban lekar, a da je to on.

Priznaje da se pita šta bi čovek sa nacističkim tetovažama mogao da pomisli o tome što se o njemu brine Jevrej ili šta bi bilo da su uloge zamenjene.

- Prvi put prepoznajem da sam oklevao, ambivalentan. Pandemija me je istrošila i moja mantra trenutno nema isti uticaj. I shvatam da možda nisam OK - naveo je on.

Priča o ovom lekaru podeljena je više hiljada puta i zadobila je brojne lajkove i komentare.

Da podsetimo, u Kaliforniji je zabeleženo preko 1,24 miliona slučajeva korona virusa, sa preko 19.000 smrtnih ishoda.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    Filmske priče.

  • Srba

    Isto tako Australija takozvana demokratska zemlja je udomila hiljade hrvatskih ustaskih krvopija i koje je trenirala za upad u tu Jugoslaviju i ciji se klub zove Ante Pavelic u Melbournu - Fotscray

  • Vladimir

    Lečiće ga nego šta. Tj. produžiće agoniju tom stvorenju bez zuba i na drogama više godina. Biznis je to. 5000 dolara će da odere poreske obveznike za svaki njegov dan u bolnici. Mediker im je tri puta veći od budžeta za vojsku koji je inače ogroman.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima