≫ 

"Tražili nam lične karte, a mi ni gaće nemamo na sebi": Detalji seks skandala u Briselu

Momak koji je organizovao gej orgije kaže da ne vidi išta loše u tome. Ističe da su svi "odrasli muškarci i sve se događa uz međusobni pristanak"

  • 9
Jozef Šajer Foto: Printscreen/Youtube/ InfoRádió - Infostart

Organizator trenutno najpoznatijih orgija, onih u Briselu, zbog kojih je ostavku dao bliski saradnik Viktora Orbana, kaže da mu nije jasno zbog čega se digla takva halabuka jer "nisu radili ništa loše".

David Manželi je na zabavu pozvao deset svojih prijatelja, starosti od 20 do 30 godina, koji su svi navodno već preboleli koronavirus, za belgijske novine "Het Laatste Nieuws" i mađarski tabloid Blikk ispričao je da su na zabavi bile i medicinske sestre koje su na ulazu zvanicama sprovele brzi test na covid-19.

Evroparlamentarac i Fidesov zastupnik Jožef Šajer nije bio jedna od zvanica, nego je došao u pratnji prijatelja.

- Uvek pozovem nekoliko prijatelja koji onda dovedu još neke svoje prijatelje i svi se zabavljamo. Malo pričamo, malo pijemo, kao u pabu. Jedina je razlika što se međusobno seksamo. Ne vidim šta ima loše u tome. Svi smo odrasli muškarci i sve se događa uz međusobni pristanak - ispričao je Manželi medijima, prenosi Jutarnji.

Lobanje, trozupci i srca u stanu

U Belgiji je od 2. novembra na snazi nacionalni lokdaun. Dopušten je kontakt samo s jednom osobom koja nije član domaćinstva, a ako osoba živi sama, tada joj je dopušteno da u kuću pozove najviše dvoje ljudi. Manželi je tabloidu Blikk pokazao sobu u kojoj se sve odvijalo. Zidovi su ukrašeni lobanjama svetlucavih očiju, vražjim trozupcima i ostalim motivima Noći veštica, a ima i nekoliko ružičastih srca. Po podu su razbacani dušeci i uz zidove se nalazi nekoliko pretrpanih sofa.

Policija je na zabavu upala prošli petak oko 22.30 sati nakon dojave komšija o buci i ilegalnom okupljanju. Policijski sat u Briselu traje od 22 do 6 ujutro. Manželi se požalio na postupanje policijskih službenika koji su učesnike "lokdaun druženja" uhvatili in flagranti.

- Razbili su vrata bez kucanja. Bili su vrlo bezobrazni i vređali su nas. Tražili su da im odmah damo lične karte. Brzo! Dokumenta! Ali, mi nismo imali ni gaće na sebi, kako smo im onda mogli brzo da im damo dokumenta - zapisao se Manželi..

Negirao je tvrdnje da su učesnici zabave konzumirali opijate i priznao da nije znao ko je 59-godišnji Šajer te da ga nikad pre nije sreo.

Mađarski političar bio je jedini koji je pokušao da pobegne policiji. Kroz prozor stana hteo je da se se spusti niz oluk. Spazio ga je prolaznik i javio policajcima. Šajera su policajci pokušali da legitimišu, ali uz sebe nije imao dokumenta. U ruksaku su mu pronašli tablete ekstazija, a on se pravdavao da ne zna kako se droga našla u njegovoj torbi. Posle je u svom stanu identifikovan uz pomoć diplomatskog pasoša.

Nije bio jedini političar na zabavi

Šajer nije bio jedini visoki politički zvaničnik koji je te večeri odlučio da prekrši belgijske restrikcije za sprečavanje širenja korona virusa. Još dvojica diplomata našla su se na istoj zabavi, ali oni su policajcima tokom legitimisanja odmah uručili svoje diplomatske pasoše.

Otkriveno je da je jedan od te dvojice diplomata iz Estonije, potvrdilo je estonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Portparol je rekao da se "diplomata izvinjava zbog kršenja kovid-mera". Nije poznato hoće li estonski službenik biti sankcionisan. Diplomatski pasoš se, naime, sme koristiti isključivo u službene svrhe. Odlazak na ilegalnu zabavu teško da ulazi u taj opis.

Jožef Šajer je ostavku na mesto zastupnika u Fidesu dao prošli vikend. Kao razlog je naveo "veliki stres". Tada se još nije znalo šta je radio samo nekoliko sati ranije. Konzervativna stranka Fides prvo ga je uredno ispratila, ali kada je u medije izbio skandal i on priznao da je bio na zabavi, ubrzo su promenili ton.

"Njegovo delo je neprihvatljivo i neodbranjivo - poručili su iz radikalno desne stranke.

Članovi LGBTIQ+ zajednice svakodnevno se bore protiv stereotipa i predrasuda te se zalažu za slobodno i otvoreno izražavanje seksualne orijentacije. Šajer je svojevremeno pomogao u izradi mađarskog zakona prema kojem je brak zajednica muškarca i žene.

Fotografije stana gde je organizovana žurka možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA