Kina pravi supervojnika, želi da gospodari svetom: Šef obaveštajne službe SAD veoma zabrinut

Prema tvrdnjama američkih obaveštajaca, Kinezima je cilj da naprave vojnika koji će biti biološki unapređen

  • 31
Kineski supervojnik, Kina, vojska Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Kina želi da svrgne Sjedinjene Američke Države i postane gospodar sveta i predstavlja najveću pretnju po Vašington, izjavio je direktor Nacionalne obaveštajne službe te zemlje Džon Retklif.

- Kina predstavlja najveću pretnju po Ameriku danas, i najveća je pretnja demokratiji i slobodi celog sveta posle Drugog svetskog rata. Naš izazov je da pružimo otpor nastojanjima Pekinga da promeni svet i dominira njime - napisa je Retklif u komentaru za list “Wall Street Journal”.

Ratklif je istakao da je Kina odgovorna za krađu intelektualne svojine i ekonomsku špijunažu i dodao da je to koštalo SAD 500 milijardi dolara godišnje.

Direktor Nacionalne obaveštajne službe SAD takođe je optužio Peking da pravi supervojnike, prenosi “Russia Today”.

- Kina vrši eksperimente na pripadnicima vojske kako bi razvili vojne snage sa unapređenim biološkim sposobnostima. Ne postoje granice etike u pohodu Pekinga ka moći - tvrdi Ratklif.

On je dodao da kineski predsednik Si Đinping ima plan da od te zemlje napravi najjaču vojnu silu na svetu.

O tome sa čime sve raspolaže Vojska Kine, možete da pročitate u opsežnom tekstu "Telegrafa".

Video: Garda kineske vojske dala domaći zadatak svim kolegama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosadnjaković

    4. decembar 2020 | 19:57

    Ameri su mislili da će prebaciti fabrike u Kinu, tamo sve proizvoditi, a oni da uzimaju extraprofit i da kontrolišu tehnologiju. Kinezi im izašli u susret, kopirali sve čega su se dotakli, i sada okreću igricu u svoju korist. Amerika/USA civilizacija stara 200g vs Kina, civilizacija stara 5000 godina, i ameri mislili da će ih preveslati. Ma da....

  • Cika Velja

    4. decembar 2020 | 17:21

    Koliko stotina i hiljada tona kojekakve droge je dato americkim vojnicima koji su bombama donosili demokratiju drugima,a sve u cilju superiornosti na ratistu! Sta je posle bilo sa tim jadnicima,mozemo zamisliti! A Vijetnam i rak od posipanja suma kojecime da opadne lisce...koliko zivota je to Ameriku kostalo? A najgore od svega,evo ih prozivaju druge zbog nekih moralnih kodeksa???

  • Boža zemunac

    4. decembar 2020 | 17:49

    Šta hoće kauboji.Pa oni su na ovoj zemaljskoj kugli , posle Drugog svetskog rata izazvali preko 500 ratova.Što direktno,što indirektno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA