Pali najbliži saradnici srpskog narko-bosa: Propevali članovi bande koji su uhvaćeni sa marihuanom?

Za dvojicu državljana Srbije određen pritvor

  • 0
Španija hapšenje Ilustracija Foto: Guardia Civil

Policija u Španiji veruje da je uhapsila dvojicu najbližih saradnika srpskog narko-bosa koji "operiše" u toj zemlji. Oni su uhapšeni u petak, ispred tržnog centra u Salou, nakon što je policija prethodno uhapsila četvoro državljana Srbije i kod njih pronašla veću količina marihuane i novca.

Četvorka je uhvaćena u utorak, u okrviru akcije "Venasive II", a među uhapšenima je i jedna devojka. Prilikom akcije izvršena je racija na zatvorenim plantažama u opštinama Taragona, Alkover i Konstanti. Tom prilikom zaplenjeno je više od 2.000 biljaka marihuane, veća količina novca, oko 5 kilograma droge spremno za dalju prodaju, kao i aparatura za laboratoriju.

- Utvrđeno je da je grupa imala vođu koji je angažovao državljane Srbije i faktički ih obučio za uzgoj, održavanje i nadgledanje plantaža marihuane koje su bile locirane u nekoliko gradova - pišu španski mediji.

Uhapšeni Srbi imaju između 25 i 40 godina i terete se za stvaranje kriminalne grupe, trgovinu drogom, ali i za prevare sa električnom energijom. Sudija je za troje državljana Srbije odredio kauciju u iznosu od 10.000 evra, dok za uhapšenu ženu kaucija nije omogućena.

Nakon saslušanja "četvorke" usledila je nova akcija, u kojoj su uhapšena još dvojica naših državljana, a veruje se da su oni najbliži saradnici "mozga operacije".

Policija osnovano sumnja da je jedan od uhapšenih "desna ruka" narko-bosa sa naših prostora koji je organizovao proizvodnju i prodaju marihuane, dok je drugi uhapšeni, koji je sa područja Kosova, "tek nedavno uveden u priču", ali slovi za visokopozicioniranog člana razbijene narko-bande.

Izvršen je i pretres objekta u kojem je jedan od osumnjičenih boravio. Kako pišu mediji, objekat je imao "ozbiljan sigurnosni sistem" i čitav je pokriven kamerama. Navodno su pronađena i dokumenta koja bi mogla dalje da pomognu daljoj istrazi. Iako su pojedini mediji objavili da je u stanu pronađeno i oružje, policija je to demantovala.

Njima je određen pritvor.

Video: Snimak drumskih razbojnika iz Srbije: Pljačkali vozače na putevima u Španiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA