Nekoliko nedelja pred izlazak iz Bele kuće, Melanija na neviđenom udaru: Jedan komentar objasnio sve

Melanija otkrila novi teniski paviljon u okviru Bele kuće

  • 3
Melanija Tramp Foto: Tanjug/AP

Još aktuelna prva dama SAD Melanija Tramp izazvala je burne reakcije pošto je u ponedeljak najavila da će u južnom delu Bele kuće da bude predstavljen novi teniski paviljon. Za to vreme, broj obolelih i umrlih od korona virusa u toj zemlji i dalje vrtoglavo raste.

- Nadam se da će ovaj privatni prostor funkcionisati i kao mesto za razonodu i okupljanje budućih prvih porodica - navela je prva dama u saopštenju objavljenom samo nekoliko nedelja pre nego što porodica Tramp napusti rezidenciju i u nju se usele Bajdenovi.

Prva dama se zahvalila "talentovanim zanatljijama" koji su radili na projektu i "velikodušnim pristalicama Bele kuće", prenosi "Guardian".

Međutim, ova objava dočekana je uz prilično negodovanje ljudi, a među njima se istakao novinar iz Vašingtona Dejvid Korn. On je uz objavu saopštenja objavio i broj "282.345". To je broj umrlih od korona virusa u SAD.

Glavna urednica "Daily Beast" Moli Džong Fast ironično je napisala da se "sada ljudi u krevetima na intenzivnoj nezi osećaju mnogo bolje znajući da je završen teniski paviljon".

Fotografija ovog novog paviljona pokazuje parapetni zid i ventilacione prozore koji bi trebalo da povezuju novu zgradu sa izgledom i stilom Bele kuće.

U saopštenju Melanije Tramp navodi se da je deo inspirisan arhitekturom istočnog i zapadnog krila. Bivši predsednik Barak Obama ranije je teniski teren pretvorio u košarkaški.

Planiranje projekta započeto je 2018. godine, nakon čega su ga u junu 2019. odobrile komisije za likovnu umetnost i nacionalna komisija za planiranje kapitala.

Kako se navodi, projekat je finansiran iz privatnih donacija, međutim Bela kuća nije obelodanila troškove.

Otvaranje ovog paviljona nije prvi put da postoji kontroverza. Ranije ove godine je prva dama takođe bila predmet kritika jer je podelila fotografije na kojima nosi kacigu dok je pregledala nacrte strukture dok je pandemija korona virusa počela da hara zemljom.

Da podsetimo, demokrata Džo Bajden položiće 20. januara zakletvu i tako postati 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, pošto je pobedio na predsedničkim izborima održanim 3. novembra.

Video: Melanija bez maske na licu glasala u lepršavoj Guči haljini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    8. decembar 2020 | 09:40

    Mogu da joj pljunu pod prozor. Ona je za njih institucija. Živela NAŠA MELANIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA