≫ 

Zoran Jakšić, vođa klana Amerika, kopao tunel za bekstvo iz zatvora: U akciju uključen narko-kartel

Prema tvrdnjama peruanskih medija, izgradnja je koštala oko pola miliona dolara

  • 1
Zoran Jakšić, grupa Amerika Printskrin: Youtube

Srpski državljanin Zoran Jakšić, koji je navodno jedan od vođa klana “Amerika”, planirao je da pobegne iz zatvora “Kastro Kastro” u Peruu uz pomoć tunela, javljaju tamošnji mediji.

Prema pisanju portala “LeRepublica”, vlasti su otkrile tunel u blizini zatvora koji je povezivao paviljon 1A u toj ustanovi navodno sa restoranom čiji je vlasnik upravo Jakšić. Plan je bio da se izbavi Jakšić koji je zatvoren zbog trgovine drogom, kao i jedan državljanin Meksika.

Pukovnik Viktor Revoredo, inače vođa specijalizovane brigade protiv stranog kriminala kaže da su saznali uz pomoć obaveštajnih službi da je kartel Sinaloa finansirao izradu tunela koji je koštao oko pola miliona dolara.

Revoredo ističe da je prema planu bio da se dovede šest osoba koje bi bili zadužene za izradu tunela. Među njima su Kolumbijci, Meksikanci, ali i državljani drugih zemalja, navode lokalni mediji.

Pretpostavlja se da je pre dve godine počela konstrukcija tunela, ali pošto je policija saznala da je pokrenut plan navodnog bekstva Jakšića, on je u februaru 2019. godine prebačen u zatvor Puente Pijedra. Kriminalna organizacija je prema pisanju peruanskih medija prekinula radove i prekrila tunel sa džakovima. Nisu ga skroz zakopali, jer su navodno čekali da se Jakšić vrati u isti zatvor.

Neki portali navode da je završeno više od 50 odsto tunela.

Međutim, policija ne isključuje mogućnost da bi tunel mogao da se iskoristi za bekstvo drugih zatvorenika koji su takođe povezani sa trgovinom droge.

“America Noticias” navodi da je Jakšić uhapšen u Peru zbog sumnje da je kupovao velike količine droge, a vlasti smatraju da je te narkotike nameravao posle da proda širom sveta, javlja "Americatv". Ista medijska kuća javlja da je srpski državljanin pokušao i na dručačiji način da se dođe do slobode, pošto mu je ukinuta prethodno određena kazna od 25. godina zatvora zbog trgovine drogom.

On je posle toga prebačen u kućni pritvor.

Video: Otkriven narko- tunel gde droga ulazi iz Meksika, a izlazi u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA