≫ 

Uznemirujuće scene iz Nagorno-Karabaha: Vojnici Azerbejdžana navodno snimljeni kako ubijaju čoveka

Ovo je samo jedan od jezivih snimaka koji su, navodno, nastali na području Nagorno-Karabaha

  • 18
Nagorno Karabah Ruševine nakon sukoba u Nagorno-Karabahu / Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak na kom je navodno zabeleženo kako su azerbejdžanske trupe pogubile jermenskog civila. Jermenija tvrdi da je to samo jedan od niza ratnih zločina počinjenih tokom nedavnog sukoba oko Nagorno-Karabaha.

Na snimku za koji nije potvrđena autentičnost, vidi se kako su starijem muškarcu, Jermenu koji živi na ovoj teritoriji, vojnici prerezali vrat, prenosi "Russia Today".

Incident se dogodio nakon što je jermenski ministar spoljnih poslova razgovarao sa francuskim kolegom u Jerevanu na kom je tvrdio da se u Nagorno-Karabahu događa etničko čišćenje.

Takođe je upozorio da se uslovi trenutnog prekida vatre možda neće održati, rekavši da su "pokretanjem vojne agresije Azerbejdžan i Turska pokrešile svoje međunarodne obaveze, te da je Azerbejdžan prekršio svoje obaveze u mirnovnom procesu".

U oktobru se pojavio još jedan snimak koji je izazvao strahove da se u konfliktu događaju ratni zločini. Na snimku se vide zarobljena dvojica Jermena nakon čega su upucani.

Jermenski zvaničnici su ih identifikovali kao Benika Hakobjana (73) i Jurija Adamjana (25).

Savet Evrope je potvrdio da je sadržaj sa snimka očigledno kršenje ljudskih prava, ali je istraga Azerbejdžana narednog dana utvrdila da se navodno radi o lažnom snimku.


Baku je takođe optužio Jerevan da je počinio slična kršenja zakona.

Da podsetimo, dve zemlje su postigle primirje u novembru i njime je posredova predsednik Rusije Vladimir Putin. Rusija je potom dopremila trupe u region kako bi činilabarijeru između dve strane.

Inače, postoje brojna upozorenja pošto iz regiona stiže sve više uznemirujućih snimaka da je reč o "informacionom ratu" i da su brojni snimci netačni.

Video: Jermeni iz Nagorno-Karabaha pale i napuštaju svoje domove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultima

    10. decembar 2020 | 15:12

    Erdoganova i Alijeva politika..ako im se dopusti ovo pitanje ko je sledeci, Kipar, Grcka? Evropa na ovo ne smije da cuti a ni Rusija

  • Goran

    10. decembar 2020 | 15:08

    Zivotinje

  • R. Vukasinovic

    10. decembar 2020 | 15:06

    Sram bilo Putina sto ostavi Jermene na milost i nemilost Azerima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA