Evropski poslanik oštro kritikovao Kosovo: "To je mafijaška država i rak rana Balkana"

- Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode - kaže Marijani

  • 17
Tijeri Marijani Tijeri Marijani, Foto: Printscreen/Youtube/EU Debates | eudebates.tv

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tijeri Marijani izjavio je danas da je samoproklamovano Kosovo mafijaška država i rak rana Balkana.

Marijani je na sastanku Odbora za spoljne poslove kritikovao izveštaj izvestilice Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, u kome je ona, između ostalog, podržala viznu liberalizaciju za Kosovo.

- Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija. Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu - rekao je Tijeri.

On je podsetio da se bivši predsednik tzv. Kosova Hašim Tači tereti za ratne zločine, a da Viola fon Kramon nije ni pomenula tu činjenicu, prenosi Sputnjik pozivajući se na tekst prištinske „Gazete ekspres“.

- Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za tzv. Kosovo. EU podržava mafijašku državu - istakao je Marijani.

Izveštaj Viole fon Kramon o Kosovu francuski poslanik je nazvao neuravnoteženim, slepim i ideološkim, prenosi Tanjug.

Posle govora Marijanija, izvestilica Viola fon Kramon je rekla da je iznenađena njegovim govorom i da Kosovo nije mafijaška država.

Ona mu je predložila da zajedno posete Kosovo kako bi imao priliku da razgovara s tamošnjim stanovnicima, upozna se sa situacijom i proceni da li je to, kako je navela, mafijaška država i zemlja koja izvozi oružje.

Dodala je i da liberalizacija viznog režima ni na koji način ne bi ugrozila građane Francuske.

Video: Vučić: Najvažnija poruka za nas je poruka mira, da nastavimo pregovore sa Prištinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    10. decembar 2020 | 23:58

    Čovek reko samo istinu.To i oni znaju nego se foliraju .....

  • Jovan Ktć

    10. decembar 2020 | 23:47

    Najzad, jedan glas razuma iz EU. Ovi drugi su, nažalost, mnogo brojniji i jači.

  • Bhm

    10. decembar 2020 | 23:44

    Slusaj ovu biserku,da odemo da vidimo ko to izvozi oruzje?!Pa izadi u svoj grad pa vidi ko to prodaje drogu!Niko?!Kako bre?!Neće niko da se javi?Nemoguće,pitaj opet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA