Francuska "otkazuje" novogodišnju noć: Policijski čas od 20 sati do 6 ujutru

Iako će blokada da bude ukinuta 15. decembra, na snazi ostaju oštre mere

  • 1
Francuska korona Foto: Tanjug/AP

Mere uvedene zbog širenja korona virusa u Francuskoj biće ukidane sporije nego što se očekivalo jer je broj slučajeva i dalje previsok, potvrdila je francuska vlada.

Zemlja će ukinuti blokadu 15. decembra, što znači da ljudi više neće morati da popunjavaju obrazac za napuštanje domova. Međutim, blokada će biti zamenjena policijskim časom od 20 sati uveče do 6 ujutru, znači sat vremena ranije nego što je prvobitno planirano.

Onda će to da bude ukunuto uoči Božića 24. decembra, ali će ostati na snazi tokom novogodišnje noći, piše Euronews.

U međuvremenu, bioskopi, pozorišta i muzeji čije otvaranje je najavljeno za 15. decembar, moraće da ostanu zatvoreni još najmanje tri nedelje, rekao je premije Žan Kasteks.

Pooštrene mere su poslednica toga što se kriva kada je reč o broju obolelih od kovida-19 ne ravna toliko brzo koliko se očekivalo, rekao je ministar. Prethodnih nekoliko dana je svakog dana zabeleženo 11.000 novih infekcija.

Predsednik Emanuel Makron uslovio je ublažavanje tih ograničenja ukoliko se broj obolelih svede na 5.000 do 15. decembra.

Ministar zdravlja Oliver Veran naglasio je da zemlja nije izašla iz drugog talasa.

Francuska je, da podsetimo, treća najteže pogođena zemlja u Evropi posle Velike Britanije i Italije. Prijavljeno je više od 2,3 miliona obolelih, a umrlo je preko 56.000 ljudi.

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bixy

    12. decembar 2020 | 00:42

    Pa to je divno! Lezi kući, klopaj, popij i odmaraj a uz to čuvaš se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA