Ulice i radnje u Italiji pune ljudi, niko ne poštuje mere: Premijer uvodi karantin pred praznike?

Morala je da interveniše i policija i privremeno zatvori neke ulice kako bi obezbedila distancu

  • 1
Italija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ublažavanje anti-kovid mera u skoro celoj Italiji bilo je vidljivo proteklog vikenda - ulice gradova, prodavnice, restorani i barovi bili su prepuni šetača i kupaca, pa premijer Ðuzepe Konte razmatra mogućnost uvođenja karantina za praznike.

U Rimu je, izveštava Ansa, policija morala da interveniše i da povremeno zatvori delove centralnih gradskih ulica da bi obezbedila fizičku distancu među građanima.

Slično je bilo i u drugim italijanskim gradovima - pretpraznički šoping, pune prodavnice i ulice i pojačano prisustvo policije koja je povremeno intervenisala da obezbedi fizičku distancu među osobama.

Malo je vredelo upozorenje stručnjaka i apeli da se poštuju osnovne anti-kovid mere.

Italija koronavirus Foto: Tanjug/AP

U svetlu ovoga, piše agencija Ansa, premijer Đuzepe Konte i ministar za regionalne poslove Frančesko Boča razmatraju pooštravanje anti-kovid mera, odnosno totalno zatvaranje, karantin u dane predstojećih božičnih i novogodišnjih praznika.

To je ono što je već uradila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema najnovijim podacima, u Italiji je zabeleženo skoro 18.000 novozaraženih, ukupno je 686.000 osoba trenutno inficirano, a od tog broja na bolničkom lečenju je 28.000, izveštava agencija Ansa. Broj preminulih od korona virusa u jednom danu je manji nego dan ranije.

Ukupno 484 pacijenta su podlegla zarazi u prethodna 24 sata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA