Rumunka otkrila da su je oteli kao bebu i prodali Amerikancima: Roditelji su mislili da sam mrtva

Svoje biološke roditelje prvi put je videla prošle godine u Rimu, ali zbog korona virusa nije uspela da otputuje drugi put u Italiju

  • 3
Belle Barbu Foto: Facebook/Operation Underground Railroad

Prošlo je godinu dana otkako je Bel Barbu (26) iz Jute saznala da je kao beba oteta iz Rumunije i prodata američkoj porodici, dok je njenim biološkim roditeljima rečeno da je umrla nekoliko dana nakon rođenja.

Bel Barbu oteta je od svoje porodice u Rumuniji i prodata američkoj porodici 1994. godine.

Bel, koja živi u Juti, nije uopšte ličila na roditelje belce, ali kada je imala osam godina rekli su joj da su je usvojili kao bebu, prenosi britanski Sun.

Tada su joj rekli njeno pravo prezime i da je rođena u Rumuniji, ali da je roditelji nisu želeli.

Vezu sa roditeljima koji su je usvojili prekinula je kad je upisala fakultet, ali nikada nije prestala da razmišlja o tome odakle stvarno potiče.

A onda je 2019. godine ušla u grupu na Fejsbuku, koja pomaže usvojenim Rumunima da pronađu svoje porodice.

Napisala je o čemu se radi, a onda je za samo 48 sati žena koja vodi grupu uspela da pronađe njenog brata Mojsija (20) na društvenim mrežama.

Bel je tad otkrila da ima još jednog brata Florijana (29) i sestru Simonu (33), a da njeni biološki roditelji, majka Margari i otac Zambila žive u Rimu.

Tri nedelje kasnije prvi put je sa njima razgovarala telefonom.

Belina porodica je bila siromašna kada se ona rodila 1994. godine. Doktori su im tada rekli da je bolesna, a posle nekoliko dana rečeno im je da je umrla.

- Doktori su im rekli da sam bolesna, iako nisu naveli od čega. Zadržana sam u bolnici, dok su oni otišli kući. Kada su se posle nekoliko dana vratili, rekli su im da sam umrla. Bili su slomljeni - ispričala je Bel.

Dok su odlazili, kako je Bel ispričala, jedna od medicinskih radnica im je rekla istinu - da je njihova ćerka oteta i prodata.

- Moji roditelji su dali poslednji poslednje pare na gorivo i obišli su svako sirotište koje su mogli kako bi me pronašli. Ali novac su potrošili i posle godinu dana nisu imali sredstva da nastave potragu - rekla je Bel.

Dobrotvorna organizacija "Operation Underground Railroad" rekla je Bel da novorođenčad vrede desetine hiljada evra trgovinskim bandama, koje lažiraju izvode iz matične knjige rođenih i prodaju bebe agencijama za usvajanje kako bi ih dale novim roditeljima.

Preko organizacije je urađen DNK test i otrkiveno je da su u srodstvu.

Bel je svoje biološke roditelje upoznala prošle godine u Rimu, a posle susreta je rekla kako joj je bilo teško da se oprosti od njih.

Zbog mera uvedenih zbog korona virusa Bel nije mogla da otpuruje drugi put u Italiju, ali se redovno čuje sa njima.

- Možda nikada neću da saznam šta se tačno dogodilo sa mnom dok sam bila beba, ali se fokusiram na stvari koje mogu da uradim. Sarađujem sa raznim organizacijama i delim svoje iskustvo - rekla je Bel.

Bel želi da svi čuju njenu priču i da podigne svest o tome kako se može pomoći žrtvama trgovine ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    14. decembar 2020 | 13:02

    Зашто кад имамо овакве приче не идемо у детаље ко су актери продаје па и они који су купци и преко кога је то урађено. Све нешто замотано у целофан.

  • .

    14. decembar 2020 | 12:17

    Imamo li i mi sličnu priču za javnost?

  • Iva

    17. decembar 2020 | 20:28

    Joooo bas sam iznenadjena, prvi put cujem da su krali bebe, mislim nase nisu bitne, ovo su tudje. A u americi je sve legalno. Oni lepo otvore agenciju, agencija nadje lopove, legalno im plati i oni mogu da pocnu sa kradjom. Oni su cisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA