Tramp odbio plan da se njegov kabinet među prvima vakciniše protiv korona virusa

- Tražio sam da se napravi ta izmena. Ja nisam po rasporedu da primim vakcinu sada - naveo je američki predsednik

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp predložio je da visoki zvaničnici Bele kuće ne budu među prvim prioritetima za vakcinu protiv korona virusa.

U javnosti su se pojavile informacije da će među prvima vakcinu primiti i osoblje Bele kuće, ali je Tramp to na Tviteru negirao i napisao da će oni primiti vakcinu "kasnije, osim ako to nije neophodno".

- Tražio sam da se napravi ta izmena. Ja nisam po rasporedu da primim vakcinu sada, ali se radujem tome u odgovarajućem trenutku. Hvala - stoji u izjavi američkog predsednika, javlja Reuters.

Agencija je ranije izvestila da će Trampu, potpredsedniku Majku Pensu i drugim najvišim američkim zvaničnicima biti ponuđena prioritetna vakcinacija protiv koronavirusa, koja počinje danas, kao deo plana usmerenog na osiguranje kontinuiteta vlade.

Po tom planu najvažnije osoblje Bele kuće i određeni zvaničnici u sve tri grane vlasti trebalo bi da budu vakcinisani u narednih 10 dana, prenosi Tanjug.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Uliot saopštio je pre Trampovog tvita da će visoki zvaničnici izvršne vlasti, Kongresa i sudstva dobiti vakcinu u skladu sa protokolom koji ima za cilj da osigura da američka vlada može nastaviti da radi tokom pandemije ili vanredne situacije.

- Američki narod treba da ima poverenja i da prima istu sigurnu i efikasnu vakcinu kao i visoki zvaničnici vlade Sjedinjenih Država po savetu stručnjaka za javno zdravlje i rukovodstva nacionalne bezbednosti", rekao je Uliot u izjavi.

Takođe još nije poznato da li će novoizabranom predsedniku Bajdenu i članovima njegvog tima biti ponuđena vakcinacija po prioritetu, navodi agencija.

Video: Tramp: Obećao sam vakcinu do kraja godine, evo je

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA