≫ 

Učiteljica šutirala dete iz predškolskog, majku ubeđivala da se sama povredila: Kamere sve snimile

Učiteljica iz Kanzasa osuđena je na uslovnu kaznu

  • 3
Vršnjačko nasilje, maltretiranje, silovanje, devojka, devojčica Foto: Shutterstock

Bivša učiteljica iz Kanzasa, koju su kamere snimile kako šutira dete predškolskog uzrasta u školskoj biblioteci, osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Kristal Smit (55) prvo je bila osuđena na 30 dana zatvora, ali je sudija preinačio odluku. Naređeno joj je i da ide na kurseve za kontrolu besa.

Smitovu je, u februaru prošle godine, kamera u osnovnoj školi u Šovniju snimila kako šutira dete koje se sakrilo iza polica za knjige. Incident se dogodio nakon što su druga deca napustila prostoriju. Devojčica se muvala oko polica, a onda je odlučila da se pod jednu zavuče. Kada ju je učiteljica pronašla, prvo ju je grubo izvukla i ostavila da leži na podu. Pošto devojčica nije htela da ustane, učiteljica ju je šutnula nogom.

Devojčica je potom ustala i zajedno sa Smitovom izašla iz biblioteke, ali niko majku nije obavestio o ovom incidentu. Za sve je saznala kada joj se ćerka požalila da nije imala dobar dan u školi.

- Rekla je da ne voli svoju nastavnicu, jer je zla, a onda i da ju je šutnula u ruku - rekla je majka.

Nakon toga ona je pregledala dete i otkrila podliv na ruci. Kada se suočila sa nastavnicom, Smitova je negirala da je bilo šta uradila i rekla da se dete verovatno udarilo. Majka je potom tražila da se pokrene istraga, a onda su sigurnosne kamere iz biblioteke pokazale da je devojčica govorila istinu.

Advokat porodice je rekao da je dete ovom prilikom preživelo traumu i da se boji da uđe u učionicu i biblioteku, zbog čega roditelji malecku sada vode kod psihologa.

Škola je Smitovoj dala otkaz mesec dana nakon incidenta.

Video: Dete nije htelo da spava vaspitačica joj sela na glavu: Snimak monstruoznog smirivanja u vrtiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    16. decembar 2020 | 08:25

    Погрешила је. Требала је да је закључа и да зове родитеље, не да је шутира иако ми уопште није јасно шта ради на поду? После прегледавања снимка да им да исписницу детета па нека иду са њом куда хоће. Кућно васпитање и бахатост родитеља се прелило на све образовне сегменте, не дај боже да је принц-еза нешто згрешио-ла...

  • Dunja

    16. decembar 2020 | 08:49

    Nije pod libelu

  • Marija

    16. decembar 2020 | 08:34

    Ovakve treba dozivotno osuditi!Sramota!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA