Nepravedno osuđen za ubistvo devojčice, pušten na slobodu posle 20 godina robije

Ova devojčica bila je jedan od 10 tinejdžera koji su ubijeni u periodu od 1986. do 1991. godine

  • 2
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Muškarac osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva devojčice koje nije ni počinio, posle 20 godina konačno je pušten na slobodu posle ponovnog suđenja u Južnoj Koreji.

Jun Seong-jeo, koji je sada u 50-im godinama, proglašen je nevinim pošto mu se ponovo sudilo za ubistvo i silovanje 13-godišnje devojčice u regionu Hvaseong.

Ova devojčica bila je jedan od 10 tinejdžera koji su ubijeni u periodu od 1986. do 1991. godine, te je ovaj slučaj privukao veliku pažnju tamošnje javnosti. Jun je bio jedina osoba koja je ikada osuđena u vezi sa ovim ubistvima, te je tada bio osuđen na doživotnu robiju.

Sudija Park Jeong-je saopštio je tokom izricanja oslobađajuće presude da je policija mučila Juna, koristeći deprivaciju sna i ilegalno pritvaranje kako bi priznao ubistvo iz 1988. godine.

- Kao član pravnog sistema, izvinjavam se optuženom, koji je preživeo veliki fizički i mentalni bol, zbog propusta suda da funkciniše kako treba i bude poslednji bastion ljudskih prava - kazao je sudija.

- Iskreno se nadamo da će ponovno suđenje doneti barem malo utehe i uticati na povratak časti optuženog - dodao je on.

Kako navodi CNN, retke su prilike kada pravni sistem odobrava ponovna suđenja.

- Osećam olakšanje pošto sam posle novog suđenja proglašen nevinim. Konačno sam se oslobodio tereta koji sam nosio sve ove godine i da se malo odmorim - kazao je Jun Seong-jeo pošto je oslobođen.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.banovci

    17. decembar 2020 | 12:30

    U srbiji toga nema,ne leže ni ovi sto trebaju

  • Tesko stradalnicima

    17. decembar 2020 | 13:18

    Eto,zbog cega nije dobro uvesti smrtnu kaznu, umesto dozivotne robije - ZBOG NEVINIH, kojih uvek ima medju osudjenima i koji bi bili pogubljeni na pravdi Boga, pre nego sto se na osnovu novih dokaza ne obnovi slucaj i njihiva nevinost dokaze, kao u ovom slucaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA