≫ 

Policija razvalila vrata i upala u pogrešnu kuću: Nevinoj ženi stavili lisice dok je bila gola

Njen advokat tvrdi kako je bilo pokušaja da se ovaj incident zataška, a da je kancelarija gradonačelnice pokušala da spreči objavljivanje snimka

  • 0
Čikago policija racija hapšenje Printskrin: Youtube/CBS This Morning

Snimak sa kamere na telu policajca otkrio je trenutak kada su goloj ženi stavljene lisice nakon što je policija tokom racije greškom upala u njen dom u Čikagu.

Policajci su razvalili vrata doma socijalne radnice Andžanet Jang (50) i upali unutra vičući "ruke gore, ruke gore", pre nego što je imala šansu da se obuče.

Jang, koja se spremala za spavanje, čuje se kako vrišti na snimku i govori policiji da su "upali u pogrešnu kuću", prenosi Sky news.

Ženi je na kraju dat jorgan kako bi se pokrila, nakon što su joj policajci stavili lisice dok je bila gola.

Incident se dogodio u februaru 2019. godine, a gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut se izvinila ženi tokom emotivne konferencije za medije u sredu.

Do toga je došlo nakon što je njena administracija pokušala da sudski spreči objavljivanje snimka od strane stanice u Čikagu WBBM-TV, ali je to odbijeno.

- Duboko mi je žao i uznemirena sam što je napadnuta njena kuća i što je morala da se suoči sa ponižavanjem i zbog traume koju je pretrpela. To jednostavno nije u redu - rekla je Lajtfut.

Gradonačelnica je u početku pokušala da se distancira od incidenta, rekavši da se to dogodilo pre nego što je preuzela vođenje grada u maju 2019.

U toku je istraga incidenta, a traži se da policajci u snimku budu kažnjeni.

Snimak je izazvao talas kritika, a mnogi su ga nazvali aktom rasizma i još jednim kršenjem dostojanstva i bezbednosti crnih žena.

Advokat žrtve rekao je da je bilo pokušaja zataškavanja incidenta i uporedio ga sa "sličnom, jezivom situacijom" kada je ubijena Breona Tejlor u Kentakiju u martu.

Jang je u sredu rekla da je incident od 21. februara 2019. godine nešto što će zauvek nositi sa sobom.

Rekla je da je objavljivanje snimka u javnost "teško, ali neophodno".

Snimak je podnela kao dokaz u tužbi protiv grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA