• 34
 ≫ 

Kod Srbina iz Toronta nađena droga od 18 miliona i gomila oružja: Najveća zaplena u istoriji Kanade

 ≫ 

Zaplenjeno je ukupno 106 kilograna kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, 5 kilograma fentanila, 9 kg MDMA, 65 komada vatrenog oružja, uključujući 57 pištolja i osam pušaka, više od 15.000 metaka

  • 34
Zaplena droge u Torontu, Danijel Dubajić

Foto: tpsnews.ca

Srbin Danijel Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa čak 78 tačaka u optužnici nakon što je policija prošlog meseca u njegovom stanu pronašla drogu u vrednosti od 18 miliona dolara, kao i 65 komanda vatrenog oružja, što je najveća zaplena u jednom danu u istoriji kanadske službe, piše toronto.ctvnews.

- Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali značajnu pretnju javnoj bezbednosti za sve naše zajednice - rekao Domenik Sinopoli na konferenciji koju je policija održala u sredu.

Istraga je započeta ranije ove godine kada su službenici saznali za informacije u vezi sa trgovinom drogom na tom području.

Kako je istraga napredovala, Sinopoli je rekao da su istražitelji postali svesni "potencijalne lokacije za trgovinu drogom" u blizini puteva Parklon i Beri, te ulici Kloverhil.

- Ovo je obično vrlo tiho i stambeno naselje, koje se sastoji od niskih stambenih zgrada, parkova, igrališta i škola - rekao je inspektor Tim Kron na konferenciji.

Zaplena droge u Torontu, Danijel Dubajić

Foto: Twitter

Pretres je na imanju izvršen 17. novembra, a kada su policajci ušli u stan zatekli su stanara kog je policija identifikovala kao 45-godišnjeg Danijela Dubajića. Bio je registrovan kao stanar te jedinice.

- Moji istražitelji su mi rekli da je bio veoma smiren, vrlo kooperativan, da nije govorio previše, kao da je znao da je došao taj dan - naveo je Kron.

Vlasnik objekta u kom je živeo Dubajić Džo Bejks rekao je za CTV Toronto da je on u ovde živeo 22 godine. Bejks tvrdi da je Dubajić radio kao slikar, da se bavio naturopatijom i da je uvek na vreme plaćao kiriju.

Pretražujući imanje tog dana policija je pronašla 181 kilogram droge procenjene ulične vrenosti od 18.240.000 dolara, vatreno oružje koje nije bilo sakriveno, kao i municiju.

Zaplenjeno je ukupno 106 kilograna kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, 5 kilograma fentanila, 9 kg MDMA, 65 komada vatrnog oružja, uključujući 57 pištolja i osam pušaka, više od 15.000 metaka.

U toku je proces praćenja odakle oružje potiče, a dosad su tragovi za 37 komada oružja pronađeni u SAD, te dva u Kanadi.

Policija navodi da je ovo najveća zaplena u jednom danu i dodaje da osumnjičeni nema istoriju posedovanja droge ili oružja.

Dubajić koji se sada suočava sa 78 tačaka optužnice pojaviće se pred sudom 7. januara.

Video: Prvo su se čuli pucnji, a onda hapšenje: Dileri pali u Beogradu tokom primopredaje kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok