Švedska uvodi nova pravila: Ipak preporučuje nošenje maski u prevozu

Švedska, koja nikada nije uvela potpuno zaključavanje za razliku od ostatka Evrope, zabeležila je skoro 360.000 slučajeva korona virusa i 8.000 umrlih

  • 4
švedska Stokholm / Foto: Unsplash

Švedska vlada preporučila je nošenje zaštitnih maski u javnom prevozu tokom dnevnog špica, poništavajući tako ranije smernice protiv korona virusa.

Takođe, više neće važiti dozvola da za istim stolom sedi do osmoro ljudi, već je broj smanjen na četiri, a alkohol se neće prodavati posle 20 sati, prenosi BBC.

Premijer Stefan Lofen predstavio je mesre koje će uskoro stupiti na snagu pošto Švedska danima beleži skok u broju obolelih.

Švedska, koja nikada nije uvela potpuno zaključavanje za razliku od ostatka Evrope, zabeležila je skoro 360.000 slučajeva korona virusa i 8.000 umrlih, mnogo više od svojih skandinavskih suseda-

Zemlja je ranije bila jedna od samo nekoliko nacija koje nisu preporučivale nošenje maski u javnosti van zdravstvenih ustanova, što je u suprotnosti sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Početkom nedelje švedska zvaničnici su istakli da je zemlja uveliko podbacila u zaštiti starije populacije u domovima za stare i nemoćne, ali i u drugim ustanovama.

Švedska je "zakazala" u svom odgovoru na pandemiju koronavirusa, izjavio je u četvrtak kralj Karl XVI Gustaf.

- Mislim da smo zakazali. Imamo veliki broj umrlih i to je strašno - rekao je kralj u dokumentarnom filmu o kraljevskoj porodici čiji je isečak prikazan na javnoj televiziji SVT.

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ladno’al standard

    19. decembar 2020 | 00:19

    U Svedskim bolnicama nema vise mesta,jedino ima za slucajeve na respiratorima!!! Ostali se lece u kucama verovatno u kontaktima sa lekarom!! Staracke domove su ocistili vec u martu-aprilu,raduje se penzioni fond!! Nude im pomoc u smestaju bolesnih susedne drzave’al se Svedjani preracunavaju koliko ce da kosta!? Maske se nose sporadicno,jedino se drzi rastojanje ispred kasa u prodavnicama hrane,garderobe,obuce i tehnike su skoro prazne! Bozicne histerije i guzvi kao predhodnih godina nema! Ovo vazi za Geteborg! Svima koji danas slave Sv.Nikolu:SRECNA SLAVA!!

  • PRC

    19. decembar 2020 | 09:45

    Uspešno se rešili starog krda, sada će ostale da vakcinišu i rešen problem. Naćin da se oporavi budžet države i pio fonda.

  • Mrcke

    19. decembar 2020 | 00:00

    Preporucila, a ne naredila!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA