Masovna infekcija koronom u korejskom zatvoru,184 pozitivno

Zdravstvene vlasti sumnjaju da su asimptomatski pacijenti među novim zatvorenicima izazvali masovno izbijanje epidemije u zatvoru

  • 0
Zatvor koronavirus Foto: Pixabay

Masovna infekcija korona virusom prijavljena je u glavnoj zatvorskoj ustanovi u Seulu, 184 zatvorenika je pozitivno, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja Južne Koreje.

Među 2.400 osoba, koliko trenutno boravi u pritvorskoj ustanovi Dongbu, 184 imalo je pozitivan test na COVID-19, od toga je jedan od zatvorskih službenika, saopštile su vlasti nakon što su u petak sprovele testiranje na virus svih zatvorenika i zaposlenih, prenosi Jonap.

Zatvorski službenici prebacuju nove zatvorenike u zatvorske jedinice nakon što ih dve nedelje izoluju kako bi proverili da li će pokazati simptome COVID-19. Međutim, zdravstvene vlasti sumnjaju da su asimptomatski pacijenti među novim zatvorenicima izazvali masovno izbijanje epidemije u zatvoru.

Zatvorska ustanova u Seulu Dongbu je mesto gde bivši predsednik Južne Koreje Li Mjang Bak, osuđen na 17 godina zatvora zbog pronevere i podmićivanja, služi zatvorsku kaznu i navodno je bio negativan na sprovedenom testiranju.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti prijavila je danas 1.053 novih slučajeva infekcije, što je rekordni četvrti dan zaredom sa više od 1.000 slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA