≫ 

Britanci i Bregzit: Bolje i bez sporazuma, nego da ugrozimo nezavisnost

Ostalo je manje od dve nedelje do trenutka kada Britanija napušta EU

  • 2
Velika Britanija, Boris Džonson Premijer Velike Britanije Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je ponovila stav da bi radije izašla iz Evropske unije bez trgovinskog sporazuma, ako bi bila ugrožena njena nezavisnost, dok iz Brisela nije bilo reči o tome da li je napredak postignut tokom ključnih razgovora u vezi sa Bregzitom.

- Nažalost, EU se još uvek bori da dobije fleksibilnost koju traže države članice, a koju i dalje čine zahtevi koji su nespojivi sa našom nezavisnošću - rekao je izvor iz britanske vlade, javlja Reuters.

Ostalo je manje od dve nedelje do trenutka kada Britanija napušta EU, a obe strane i dalje pozivaju jedna drugu da napravi proboj ka dogovoru, prenosi Tanjug.

- Moramo da postignemo dobar dogovor i na osnovu uslova koji poštujte ono za šta su Britanci glasali -  kaže izvor iz britanske vlade.

Video: To je to! Zastava Velike Britanije se više ne vijori u Briselu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    20. decembar 2020 | 08:06

    BRAVO BRITANCI !!! SLOBODA !!!

  • Aca

    20. decembar 2020 | 12:07

    Narodi su svi protiv Eu Orban je rekao kako funkcionise Rotšildova EU!!!Da 4 milijarde uzne 6 ili kao izvrsitelji da ti pare a uzme Kosovo uzme RS i unisti jezik Crkvu moramo biti udruzeni srbi radi se o nasem indentitetu moramo uz Vucica Dodika Mandica Knezevica Biti i uz bracu ruse!!!Dajkivic je dobar i Stanivukovic ako ne laze dobro je rekao!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA