Čitaoci "Telegrafa" nude alternativu da izbegnete gužve za ulazak u Srbiju: Evo kuda da idete

U međuvremenu su se redakciji Telegrafa obratili građani koji su za naš portal objavili alternativu ukoliko dolazite iz Hrvatske i želite da uđete u Srbiju

  • 27
BATROVCI GRANICA GUZVA Granični prelaz Batrovci, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Granični prelazi za ulazak u Srbiju i danas i juče su prebukirani uoči stupanja na snagu mere prema kojoj je ulazak u Srbiju za strane državljane moguć samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a za državljane Srbije obavezan desetodnevni karantin. Mera stupa na snagu u ponedeljak.

Na ulazak u Srbiju iz Mađarske se čeka na Horgošu više od pet sati, a, kako je ranije javio RTS, toliko se navodno čeka i na mađarskom prelazu Reske. Na graničnom prelazu Batrovci kolona vozila iz pravca Hrvatske dugačka je nekoliko kilometara.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u zemlju zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, koliko i na graničnom prelazu Šid. Na Gradini, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve vrste vozila, saopštilo je JP Putevi Srbije, a prenosi Tanjug.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Zbog priliva naših građana iz Zapadne Evrope velike su gužve na granici Hrvatske i Srbije. U međuvremenu su se redakciji Telegrafa obratili građani koji su za naš portal objavili alternativu ukoliko dolazite iz Hrvatske i želite da uđete u Srbiju.

Naime, naši čitaoci savetuju da naši državljani koriste izlaze Babina greda i Županja. Kako tvrde za portal "Telegraf.rs", tamo nema gužvi. Otuda  bi trebalo da se upute na Bijeljinu i koriste granične prelaze Pavlovića most i Rača.

Kako kaže za naš portal M. T, put je malo duži, ali nema stajanja po nekoliko sati u koloni.

- Juče sam upravo tuzda putovao. Putovao sam za Beograd i vratio sam se preko Hrvatske na granični prelaz Babina greda. Na Rači je tri automobila bilo ispred mene, zadržavanje je trajalo oko 15 minuta, a na Pavlović mostu vozila skoro da nije ni bilo, jer sam video na kamerima - kaže M. T. za naš portal

- U povratku sam se vratio iz Beograda preko Bajakova, i ono je katastrofa. Kolone su verovali ili ne, čak sedam do osam kilometara. Zato bi trebalo da se ide tuda, jer granica izmedju BiH i Srbije mnogo brže radi - kaže M. T, koji je inače iz Bosne i Hercegovine.

Video: Ogromne gužve na graničnim prelazima: Kolone duge i po nekoliko kilometara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uf

    20. decembar 2020 | 21:12

    Ne mogu ja da da razumem da se moralo doci po svaku cenu. Pa i ja nisam u Srbiji,volela bih da jesam,ali ako imas nesto u glavi,pa kuda ces s njom kroz zid??!!! Kao da su svi poludeli!!!?? Sedi gde jesi i cekaj da prodje. Svima pravis problem l,i sebi ,i drzavi iz koje ides i drzavi u koju ides.

  • 534

    20. decembar 2020 | 20:17

    Najbolji put za izbegavanje gužvi je RADNI DAN. Sedneš u auto i kao gospodin stigneš na granicu za 6, 8, 12 sati , zavisi odakle krećeš. Uđeš u Srbiju za pola sata i stigneš gde si krenuo. Parkiraš auto i odeš sutradan u Kovid ambulantu i testiraš se za 6000 dinara i prekineš momentalno 10 dana karantina. Sve ovo bez napora,stresa,smrzavanja i upišavanja u gaće a ne kao ova seljoberija koja je da bi uštedela 6000 za testiranje sedela 24 sata na raznim granicama, porazboljevala se od ko zna sve čega, potrošila 100€ na gorivo grejući se u kolonama. Znači da ponovim. Upališ auto, skreneš na prvom skretanju desno...ali radnim danom. Pozz😄

  • Srbin

    20. decembar 2020 | 20:36

    Ja nudim alternativu vratite se nazad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA