≫ 

Virusolog poslao ozbiljnu poruku lekarima: "Ako neće da se vakcinišu, nek menjaju profesiju"

U Italiji mnogi medicinski radnici nisu ubeđeni u valjanost anti-kovid vakcine i mnogi su izjavili da ne žele da se vakcinišu

  • 4
Čovel lekar vizir maska koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Virusolog Masimo Gali, profesor milanskog univerziteta, izjavio je za televiziju "La 7" da lekari i medicinsko osoblje koje odbija da se vakciniše treba da promene profesiju.

U Italiji mnogi medicinski radnici nisu ubeđeni u valjanost anti-kovid vakcine i mnogi su izjavili da ne žele da se vakcinišu. To je njihovo pravo budući da je vakcinacija, za sada, dobrovoljna.

U Italiji vakcinacija Fajzer vakcinom simbolično počinje 27. decembra koji je takozvani "vakcina dan" u celoj Evropskoj uniji, ali prava kampanja masovnog vakcinisanja počinje tek u januaru.

Za sada je vakcinisanje dobrovoljno, vlasti najavljuju da će prednost imati ljudi koji žive u staračkim domovima, pripadnici snaga reda i vojske i medicinsko osoblje, ukratko svi oni za koje se veruje da su najviše izloženi mogućoj zarazi.

List "Il Fato kotidijano" piše, međutim, o matematičkom modelu predviđanja širenja virusa koja je razvijen u Nacionalnom savetu za istraživanje (CNR).

Matematičar Giovanni Sebastiani, koji je deo naučnog tima kaže da bi prema tom modelu, a da bi se izbegao treći talas pandemije, bilo neophodno vakcinisati i mlade.

Na taj način bi se u lancu prenosa korona virusa, izbegla ili osigurala srednja karika, odnosno mladi koji manje obolevaju, ali prenose virus na starije.

Video: Bajden primio Fajzerovu vakcinu protiv kovida

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    22. decembar 2020 | 12:28

    И у Немачкој лекари и особље масовно одбијају вакцину. Па када доктори неће да је приме шта очекују онда од нас?😄

  • Boža zemunac

    22. decembar 2020 | 12:32

    Tom Masimo Galiju poklanjam svoju vakcinu velikodušno.

  • Dusan

    22. decembar 2020 | 13:27

    Vakcina je otrov!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA