≫ 

Prelepa misica srpskog porekla u središtu rasističkog skandala: Zbog nje digli žandarmeriju na noge

Antisemitske poruke osudio je veliki broj francuskih političara, a ministar unutrašnjih poslova Francuske je naredio istragu

  • 8
April Benayoum Foto: Profimedia/PIERRE VILLARD / Sipa Press

Prva pratilja na takmičenju za Mis Francuske suočila se sa nizom antisemitskih poruka na društvenim mrežama nakon što je sudiji na takmičenju otkrila svoje poreklo.

Ejpril Benajun (21) je na takmičenju predstavljala francusku regiju Provansu. Ona je u subotu tokom finala u intervjuu otkrila da joj je majka "srpsko-hrvatskih korena", a otac "izraelsko-italijanskog porekla", nakon čega je postala predmet pogrdnih objava na društvenim mrežama, prenosi Jerusalem Post.

Brojne poruke, uključujući i jednu objavu na Tviteru u kojoj je autor napisao da je "Hitler zaboravio na nju" izazvale su osudu nekih od najvažnijih francuskih političara.

Kako navodi britanski Times, najmanje 40.000 komentara na toj društvenoj mreži odnosilo se prošle subote na misicu i njeno jevrejsko poreklo.

Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Francuske koji je naredio istragu i podizanje optužnice protiv mrzitelja 21-godišnjakinje.

- Mobilizovao sam policiju i žandarmeriju - poručio je Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova dan nakon što je takmičenje u lepoti zasenio ksenofobni, rasistički skandal.

Titulu Mis Francuske ponela je Amandin Petit. Na proglašenju se rasplakala od sreće, a neki tvrde da je Ejpril automatski ostala bez prvog mesta otkrivajući svoje poreklo.

Video: Nekadašnjoj Mis Univerzuma amputirana potkolenica, a ona je i dalje nasmejana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    22. decembar 2020 | 20:23

    Kako se uzjoguniše kad čifute pomenuše šta bi sa slobodom govora ,Licemeri!!

  • Ljube

    23. decembar 2020 | 01:09

    Stvarno dobra kombinacija ,cestitke ovoj "lepotici " ...Srbi -Hrvati -Italijani -Jevreji ,,,,to mora biti dobro .Bravo .( Ovde se govori o lepoti) !

  • Gera

    23. decembar 2020 | 08:00

    Ovo je poruka pravim francuzima šta ih jednog dana čeka od arapa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA