≫ 

Švedska žuri da usvoji privremeni zakon o pandemiji: Parlament bi mogao da glasa već 8. januara

S obzirom na stalan porast novih slučajeva u protekla dva meseca i činjenicu da su zdravstvene službe blizu maksimalnog kapaciteta, vlada je tražila šira ovlašćenja

  • 1
Švedska korona virus Foto: Tanjug/AP

Švedska vlada žuri da usvoji privremeni zakon o pandemiji koji bi joj dao ovlašćenja za zatvaranje prodavnica, privatnih muzeja i zakonom ograniči broj okupljenih, javila je danas novinska agencija TT.

Švedska se klonila "zaključavanja" tokom pandemije i radije se oslanjala na dobrovoljne mere održavanja socijalne distance i higijene, preneo je Rojters.

Međutim, s obzirom na stalan porast novih slučajeva u protekla dva meseca i činjenicu da su zdravstvene službe blizu maksimalnog kapaciteta, vlada je smatrala potrebnim da traži šira ovlašćenja.

Ambicija je da se Zakon o pandemiji predloži Riksdagu 4. januara, izjavila je Lena Halengren, ministarka zdravlja i socijalne zaštite u intervjuu za TT.

Parlament bi mogao da glasa već 8. januara.

U Švedskoj je od petka registrovano 22.319 slučajeva korona virusa, pokazuje statistika švedske Zdravstvene agencije. To je najveći broj zaraženih tokom vikenda od početka pandemije u poređenju sa odgovarajućim reprezentavnim periodom pre nedelju dana kada je bilo 20.931 zaraženih.

Od korona virusa je preminulo još 174 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na ukupno 8.167.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm....

    22. decembar 2020 | 18:32

    Evo baš im se žuri samo da prodju praznici 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA