Apel policije uoči praznika: "Komšiju prvo opomenite da krši mere, pa nas onda zovite"

U Nemačkoj će za božićne praznike doći do ublažavanja mera, a iz policije kažu da građani ne moraju odmah da ih zovu ako posumnjaju da neko mere krši

  • 3
Nemačka, policija, Berchtesgadener Land Foto: Tanjug/AP

Sindikat nemačke policije apelovao je danas na građane da tokom božićnih praznika, kada nastupa blago popuštanje mera o okupljanjima, ne zovu policiju svaki put kada pomisle da komšije krše pravilo o dozvoljenom broju okupljenih osoba.

- Ja bih prvo sam otišao do komšije, a ako se zaista ispostavi da je tamo previše ljudi, upozorio bih na kršenje pravila - rekao je potpredsednik Sindikata policije Jerg Radek.

Kako je dodao, ne treba baš uvek zvati policiju.

- Pandemija od nas iziskuje i određen stepen građanske hrabrosti - rekao je Radek za “Zidojče cajtung”, a prenosi Index.

Tokom božićnih praznika policija "sigurno neće ići bez povoda od kuće do kuće i prebrojavati koliko je ljudi za stolom“.

Od 24. do 26. decembra u većini saveznih pokrajina s izuzetkom Berlina, Porajnja-Falačke i Saksonije-Anhalta, u kojima važe dosadašnja pravila, privremeno nastupaju ublažene mere o privatnim okupljanjima.

U ta tri dana neće važiti propis o maksimalnom okupljanju pet osoba iz najviše dva domaćinstva nego je dopušteno okupljanje svih osoba iz jednog domaćinstva te još četiri druge osobe bez obzira na to iz koliko domaćinstava one dolazile.

To se odnosi samo na pripadnike užeg rodbinskog kruga poput roditelja ili braće i sestara i članova njihovih porodica. Ograničenja se odnose na osobe starije od 14 godina.

Video: Policija upala na korona-žurku u Zagrebu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. decembar 2020 | 18:54

    Не, најбоље ни било да их сами ухапсимо и доведемо вам у станицу, нсправимо записник и сачекамо до ујутру начелника да напише пријаву!???

  • Toni

    23. decembar 2020 | 16:30

    Nece moci tako necemo se mi svadjati to je vasa duznost da dodjete I da ih opomenete mozda I sa sobom povedete.

  • Djole

    24. decembar 2020 | 01:35

    De neće! Ljubomorna stoka ima da zove non-stop. Zato što ih nisu pozvali na slavlje. Takvih na kilo ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA