Polovina Rusa smatra da je trovanje Navaljnija izrežirano ili da je kriv Zapad, petina nije ni čula

Ispitivanje je sprovela "Levada" i ono je pokazalo da 19 odsto ispitanika misli da je Zapad odgovoran za trovanje Navaljnog

  • 8
Alexei Navalny Aleksen Navaljni Foto: Tanjug/AP

Nedavna studija objavljena u Rusiji pokazuje da samo šestina ispitanika veruje tvrdnjama opozicionara Alekseja Navaljnog da iza njegovog navodnog trovanja stoje državne vlasti. Sa druge strane, skoro trećina ispitanika smatra da je ceo slučaj čak isceniran.

Ispitivanje je sprovela "Levada" i ono je pokazalo da 19 odsto ispitanika misli da je Zapad odgovoran za trovanje Navaljnog, četiri procenta više nego što okrivljuju Kremlj, prenosi "Russia Today".

Prošle nedelje je predsednik Vladimir Putin povezao ovog aktivistu sa stranim državama, posebno napominjući da sarađuje sa američkim specijalnim službama.

Navaljni je, da podsetimo, pre nekoliko dana imenovao agente FSB odogovorne za pokušaj ubistva. Takođe, objavio je navodni telefonski poziv sa čovekom za kog tvrdi da je bio deo tog FSB tima, a koji navodno priznaje da je učestvovao u pokušaju ubistva.

Kada je reč o pomenutom ispitivanju, rezultati se razlikuju od uzrasta do uzrasta, sa 40 odsto starijih od 55 koji veruju da je sve izrežirano. Mlađi od 25 godina češće krive ruske vlasti.

Iznenađujući podatak je da skoro petina ispitanika nikada nije čula za ovaj slučaj.

Video: U ovom je transportovan Navaljni iz Rusije u Nemačku: Ruski opozicioni lider u stabilnom je stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    24. decembar 2020 | 20:49

    A treba da veruju Amerima, Švabama i Britancima, majstorima isceniranja određenih događaja zarad svojih interesa, kao što su Markale, Račak, 11.09.2001, oružje za masovno uništenje u Iraku, Sirija...

  • Istina

    25. decembar 2020 | 12:06

    Nemačka obaveštajna služba u saradnji sa američkom lažiraju trovanje i sklanjaju ga u Nemačku

  • Ime se pise velikim slovom(za pocetak)

    24. decembar 2020 | 18:33

    &miro: Govori samo u svoje ime,nemas punomoc da govoris u ime svih Srba!! Zasto dobijas toliko minusa na nik?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA