Japan zabranio ulazak u zemlju: Zatvara se na mesec dana za sve putnike iz inostranstva

Svi državljani Japana koji se u domovinu vraćaju iz zemalja u kojima je potvrđen novi soj korona virusa, moraće da pokažu negativan test ne stariji od tri dana

  • 1
japan Foto: Unsplash

Japan je odlučio da uvede privremenu zabranu ulaska u zemlju za građane svih država i regiona, izuzev za domaće stanovništvo i strance sa dugotrajnim vizama sa stalnim boravkom u zemlji, javlja TAS S, a prenosi Tanjug. 

Mere će biti na snazi od 28. decembra do kraja januara, a u saopštenju japanske vlade se navodi da se nove mere uvode u cilju prevencije zbog otkrića novog soja korona virusa u više zemalja.

Izuzeci za državljanine Japana koji odlaze na kraća poslovna putovanja, takođe, su ukinuti. Sve do sada od njih nije zahtevano da ostanu u karantinu dve nedelje po povratku, ali će ovo pravilo ponovo početi da važi od 28. decembra.

Svi državljani Japana koji se u domovinu vraćaju iz zemalja u kojima je potvrđen novi soj korona virusa, moraće da pokažu negativan test ne stariji od tri dana od trenutka dolaska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    27. decembar 2020 | 02:41

    Pametna i radna nacija. Imaju iskustva sa svim kataklizma a i nedaca i uvek se izbore i pocinju kao da nista nije bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA