Policajac van dužnosti ubio Sonju i njenog sina: Stotine ljudi se okupilo na sahrani u znak protesta

Ubistvo na Filipinima je snimljeno mobilnim telefonom

  • 1
Samoubistvo, samoubica, leš mrtvo telo, pištolj, depresija, Krvavi pištolj, ubistvo, pretnja, nasilje, kriminal, utoka, uviđaj Foto-ilustracija:Shutterstock

Nakon što je prošle nedelje policajac van dužnosti Džonel Nuežka na Filipinima ubio jednu ženu i njenog sina, stotine građana je danas došlo na njihovu sahranu da izraze ogorčenje i protest protiv policijske brutalnosti.

Sonja Gregorio (52) i njen sin Frenk Gregorio (25) ubijeni su hicima u glavu nakon svađe zbog izazivanja buke sa policajcem Nuežkom koji u trenutku izvršenja zločina nije bio na dužnosti, prenosi Tanjug.

Ubistvo je snimljeno mobilnim telefonom i izazvalo je ogorčenje javnosti i optužbe kritičara vlasti, kao i aktivista organizacija za ljudska prava na račun metoda rada i nekažnjivosti policije koji su izazvani ratom protiv narkotika kojen je proglasio predsednik Rodrigo Duterte, preneo je Rojters.

Na snimku se vidi kako se policajac Nuežka najpre žustro prepire sa Sonjom i Frenkom Gregorio, a potom puca u njih i ubija ih.

Ubica se sam predao policiji, vlasti su najavile temeljnu istragu, a porodica oprostila počiniocu, ali ne odustaje od odgovornosti za izvršeni zločin.

Video: Eskalirale demonstracije u Parizu: Gori fasada centralne banke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    27. decembar 2020 | 14:35

    Gledao snimak, i bas brutalno sa oko pola metra puca u glavu "junacina milicajska"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA