Tramp objavio video kampanju, već počeo da se sprema za izbore 2024?

Prvi čovek Amerike je u snimku istakao da se zalaže za slobodu, pravdu, vojnu moću, mir, red i zakon i “našu zastavu”

  • 2
Donald Tramp Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je na Tviteru video prilog u kome je istakao da se zalaže za stvaranje novih radnih mesta i jačanje vojske, a neki svetski mediji nagađaju da bi ovo mogao da bude početak njegove kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.

Kako navodi “Independent”, snimak počinje sa kadrovima Bele kuće i Trampa, a zatim se u velikim slovima pojavljuju slogani “Tramp se zalaže za Ameriku” i “Tramp se zalaže za američke poslove”, a smenjuju se kadrovi aktuelnog predsednika u poseti raznim fabrikama i sastancima.

Prvi čovek Amerike je u snimku istakao da se zalaže za slobodu, pravdu, vojnu moć, mir, red i zakon i “našu zastavu”, a na snimku se vide susreti Trampa sa manjinama, vojnicima i svetskim liderima. Video prilog se završava tako što predsednik SAD grli zastavu te zemlje.

Video do sada ima preko 4,6 miliona preglada, odnosno “retvitovan” je 50.000 puta. Reakcije korisnika društvenih mreža su podeljene: dok neki sumnjaju u poruke koje je Tramp izneo, drugi su izrazili podršku američkom predsedniku.

Svetski mediji ističu da su se pojavili navodi da se Trampov tim sprema da krene u kampanju za predsedničke izbore koji bi trebalo da se održe 2024. godine, a kampanja bi trebalo da počne otprilike u isto vreme kada će biti inaugurisan novi predsednik SAD Džo Bajden.

Prema pisanju portala Axios, Tramp navodno planira da iskoristi svu moć dok je još predsednik i najavi svoju kandidaturu za sledeće izbore. Međutim, još nema zvaničnih potvrda da će do ovoga doći.

Istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija “Galup” pokazala da iako mu je pala podrška, 87 odsto republikanskih glasača i dalje podržava njegovu vladavinu.

Video: Tramp: Obećao sam vakcinu do kraja godine, evo je

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA