Albanski reper davao instrukcije kako ilegalno ući u Britaniju: Rutu objasnio do detalja

YouTube je odbio da ukloni snimke albanskog repera uz obrazloženje da je Biba samo "delio svoja iskustva" i da nije do detalja objašnjavao kako neko ilegalno može da uđe u zemlju

  • 2
Dijonis Biba Foto: Instagram/dionissbiba

Pozirajući kraj skupocenih automobila i fotografišući se na luksuznim lokacijama, albanski reper Dijonis Biba (20), nema problem da se pohvali svojim raskošnim načinom života. Međutim, njegovo hvalisanje se tu ne zaustavlja. On je na društvenim mrežama objavljivao snimke u kojima je delio instrukcije ljudima kako mogu da se "ušunjaju" u Veliku Britaniju.

Njegova uputstva, koja su pregledana više od 100.000 puta, uključuju i korišćenje lažnih dokumenata poput lične karte i pasoša, a tvrdio je i da na pojedinim aerodromima niko neće ni primetiti da su dokumenta falsifikovana. Savetovao je i da ilegalci odmah zatraže azil.

Biba, koji je veoma popularan u domovina, u tim snimcima je otvoreno pričao da je u Britaniju ušao nelegalno i da će biti deportovan ako ga otkriju. Dok u zemlji ilegalno boravi, redovno postavlja fotografije iz Londona, gde pozira u skupoj garderobi ispred sprotskih automobila.

Dijonis Biba Foto: Instagram/dionissbiba

Na jednom od snimaka prikazao je i Google mapu i rutu kojom je navodno jedan njegov prijatelj ušao u Veliku Britaniju koristeći lažnu italijansku ličnu kartu, piše Daily Mail.

Ruta vodi od Albanije do Barselone, a potom se autobusom putuje do jednog manje aerodroma u Španiji.

- Ovaj aerodrom ne koristi mnogo ljudi koji putuju u Britaniju. Kupite kartu preko interneta i neka vas taksi doveze do aerodroma. Polako prilazite ulazu i koristite barkod karte koji vam je u telefonu. Tada prođite skener. Odatle idete na najvažnije mesto gde pokazujete dokumenta. Trebalo bi da se smeškate kao da se stvarno Italijan. Na ovom aerodromu će uvažiti vašu lažnu ličnu kartu. Ovde vas čeka avion - detaljno je opisivao Biba u snimku koji je pregledan više od 70.000 puta.

Prošle godine u septembru postavio je snimak, koji je videlo više od 30.000 ljudi, u kojem je objasnio kako se i Irska može iskoristiti kao "zadnji ulaz" u Britaniju, uz pomoć lažnih dokumenata Rumunije.

- Od Španije idite za Dablin. U Dablinu tražite azil i onda vam oni tamo daju još jedan lažni dokument, koji će vas koštati 300 evra. Odatle sednite u avion za London - tvrdio je Biba.

Dijonis Biba Foto: Instagram/dionissbiba

On je tada u komentarima otkrio da je i dalje u Londonu, ali da planira da ode za Francusku. Rekao je da je rumunski pasoš nabavio uz pomoć prijatelja.

Upitan šta će se desiti ako ga uhvate rekao je da će ga deportovati u Dablin, gde su mu uzeli otiske prstiju kada je stigao, i dodao da se ne opterećuje.

Nedavno je otkriven još jedan Albanac koji je krijumčario ljude u Veliku Britaniju preko Dablina. On je naplaćivao uslugu 2.000 evra, a na Fejsbuku je "reklamirao svoju rutu".

Bibini snimci i dalje stoje na YouTube platformi i nisu uklonjeni jer navodno ne narušavaju pravilnik. Smatraju da je Biba u tim snimcima samo podelio iskustvo o tome kako je stigao u Englesku, ali nije davao informacije o prelasku granica.

Video: Spektakularna akcija policije: Uhapšena dvojica muškaraca koji imaju veze sa krijumčarenjem ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skenderbeg

    29. decembar 2020 | 12:23

    Treba im pomoći da svi što lakše odu na zapad čak bi i Srbija mogla da im daje dokumenta. Pomozimo im...

  • 88

    29. decembar 2020 | 12:53

    Nek Im je srecan put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA