U eksploziji na aerodromu u Jemenu najmanje 16 mrtvih: Povređeno 60 osoba

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju, a nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad

  • 0
Jemen eksplozija aerodrom Foto: Tanjug/AP
Jemen eksplozija aerodrom Foto: Tanjug/AP

Na aerodromu u gradu Aden na jugu Jemena danas je izbila eksplozija ubrzo po poletanju aviona u kojem su se nalazili članovi novoformiranog kabineta, a u nesreći je život izgubilo najmanje 16 ljudi, dok je 60 povređeno, prenosi AP. Nakon ove, usledila je još jedna eksplozija.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju, a nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.

Snimak AP sa mesta nesreće pokazuje članove delegacije kako se iskrcavaju iz aviona u trenutku kada se dogodila eksplozija. Niko od ministara nije povređen, a mnogi od njih su požurili da se vrate u avion ili su potrčali niz stepenice u potrazi za skloništem.

Zvaničnici sa lica mesta, koji su zahtevali anonimnost, navode da se na pisti i oko aerodroma mogu videti ljudska tela.

Na snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama vide se ruševine i srča, i najmanje dva beživotna tela, od kojih je jedno potpuno ugljenisano.

Jemenski ministar za komunikacije tvrdi da je čuo dve eksplozije, sugerišući da je napad izvršen putem dronova. Jedna od eksplozija navodno se dogodila u blizini predsedničke palate u Adenu.

Ministri su se u Aden vraćali nakon što su prošle nedelje položili zakletvu u okviru rekonstrukcije vlade nakon dogovora sa separatistima na jugu. Jemenska međunarodno priznata vlada tokom građanskog rata uglavnom radi iz samoinicijativnog egzila u saudijskoj prestonici Rijadu.

Formiranje nove vlade smatralo se velikim iskorakom ka smirivanju neprijateljstava između međunarodno priznate vlade koju podržava Saudijska Arabija, separatista sa juga Jemena koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i proiranskih pobunjenika Huta koji kontrolišu veći deo teritorije na severu Jemena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA