Dečak (12) izbo sestricu nakon svađe oko salate: Samohrani otac kaže da sin nikad nije bio agresivan

Nakon tragičnog slučaja na Rodosu, samohranom ocu su deca oduzeta. On je pred tužiocem tvrdio da dečak ranije nije ispoljavao znake agresije

  • 0
Policija, policijska svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Devojčica (11) zadobila je teške telesne povrede kada ju je njen 12-godišnji brat tri puta ubo nožem nakon što su se posvađali oko toga ko će da iseče salatu za ručak.

Stravičan zločin dogodio se juče u njihovom porodičnom domu na Rodosu, u trenutku kada su bili sami. Otac, koji sam odgaja mališane otkako je njegova supruga iznenada preminula pre devet godina, je u trenutku tragedije bio na poslu. Samohrani otac izdržava porodicu tako što radi na građevini i često odsustvuje iz kuće ceo dan.

- Nikad nije pokazivao agresiju - bilo je jedino što je otac uspeo da prozbori pred tužiocem, nedugo pre nego što je doneta odluka da mu Centar za socijalni rad oduzme decu.

Kako prenosi Protothema, brat i sestra su se posvađali dok su sedeli sa stolom pred ručak. Čekali su oca da dođe sa posla i sporečkali se oko toga ko će iseći salatu. U jednom trenutku dečak je zgrabio nož i zadao tri duboka uboda svojoj sestri po butinama. Devojčica je izgubila mnogo krvi i hitno je prevezena u bolnicu gde je njeno stanje stabilizovano.

Malena je u stanju šoka, a zbog svega što se dogodilo, tražila je da trajno napusti Grčku i ode da živi kod tetke u Albaniju. Otac je ovo dozvolio, a do trenutka napuštanja zemlje, dete će biti u ustanovi za napuštenu decu.

Otac je rekao da je vrlo verovatno da je njegovo često odsustvovanje od kuće doprinelo zločinu. Dečak je na saslušanju tvrdio da se samo šalio i da nije želeo da povredi sestru. Prema nalogu tužioca, dečakovo stanje sada procenjuju psiholozi.

Video: Maskiran budakom pretio i oteo radnici skoro 4.500 evra i razbio izlog menjačnice u Požarevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA