≫ 

Putin: Čini se da je 2020. preuzela teret nekoliko godina, borba ne prestaje ni minut

Ruski predsednik je poželeo da sve poteškoće odlazeće godine što pre odu u zaborav

  • 2
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin tradicionalno je u ponoć čestitao stanovnicima Rusije Novu 2021. godinu, poželevši im dobro zdravlje, veru, nadu i ljubav.

Putin je rekao da nisu sada svi za novogodišnjom trpezom, da se još mnogo ljudi nalazi u bolnicama i da je siguran da svi oni osećaju kako ih podržava porodica i prijatelji.

Ruski predsednik je upozorio da epidemija još nije u potpunosti zaustavljena i da borba sa njom ne prestaje ni na minut.

- Lekari i medicinske sestre, ekipe hitne pomoći i dalje hrabro rade. Mnogi od njih su ove praznične noći na dežurstvu. Zaposleni u hitnim službama, naši vojnici u žarištima van granica Rusije, naši mirovnjaci i jedinice vojske i flote isto tako neumorno, sa velikom odgovornošću izvršavaju najteže zadatke-  rekao je Putin i zahvalio svima koji su danonoćno na dužnosti, prenosi Sputnjik.

Putin je rekao da se čini da je 2020. godina preuzela na sebe teret nekoliko godina i da je, novi opasni virus izmenio, preokrenuo uobičajeni način života, rada, naterao nas da preispitamo, izmenimo mnoge planove.

Rusija nova godina Foto: Tanjug/AP

Ali, svet je tako uređen da su u njemu iskušenja neizbežna, istakao je Putin i naglasio da nas ona nas podstiču da se pažljivije zagledamo u život, da oslušnemo svoju savest, odbacimo nebitne stvari, taštinu i da istinski cenimo ono najvažnije.

Iskušenja i nevolje moraju proći, tako je uvek bilo, naglasio je Putin i ukazao da najvažnije ostaje sa nama, sve ono što nas čini plemenitim i snažnim - ljubav, međusobno razumevanje, poverenje i podrška.

- Stoga želim da sve poteškoće odlazeće godine što pre odu u zaborav - poželeo je Putin sunarodnicima.

Video: Dima ima 9 godina, leukemiju i želju koju mu je ispunio Putin: Hokejaški trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    1. januar 2021 | 10:52

    Ziv bio brate pravoslavni sto pet pa opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA