Nove korona mere stupile na snagu u Grčkoj: Zatvorene crkve, nema vađenja krsta na Bogojavljenje

Restriktivne mere važiće do 10. januara

  • 1
Grčka, crkva, koronavirus, maske, Virus Outbreak Greece Churches Foto: Tanjug/AP

Grčka je danas ušla u pooštreni restriktivni režim u borbi protiv korona virusa, koji će biti na snazi do 10. januara, saopštila je vlada ove zemlje.

Mere uključuju policijski čas od 21 do 5 sati ujutru, prekid porudžbina putem interneta u maloprodajnim objektima i zatvaranje radnji kao što su frizerski i kozmetičarski saloni, prenela je agencija ANA, navodi Tanjug.

Crkve, koje su bile otvorene tokom Božića i Nove godine, takođe će biti zatvorene, a zabranjeno je i tradicionalno vađenje pravoslavnog krsta na Bogojavljanje.

Ukoliko ne bude produženja restriktivnih mera posle 10. januara, maloprodajni objekti i ostale aktivnosti će se vratiti na blaži restriktivni nivo.

Procena daljih mera će biti urađena na osnovu medicinskih podataka na kraju nedelje, sudeći po rečima vladinog portparola Steliosa Pecasa.

On je rekao da mere imaju dvostruku svrhu - da se rastereti nacionalni zdravstveni sistem i da se osigura da škole mogu da se otvore od 11. januara.

"- mere su preventivne kako bi se smanjio broj zaraženih i kako bismo osigurali otvaranje škola kada smo i planirali. Znajući, međutim, da su mere koje smo uveli danas mnogo striktnije, eksperti kažu da će situacija biti bolja 11. januara nego danas - rekao je Pecas.

Dodao je da će postepeno da se otvaraju ekonomski i socijalni sektori, kako se situacija bude odvijala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA