Poznati francuski intelektualac pod istragom zbog sumnje da je silovao sina Bernara Kušnera

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je u utorak da pokreće istragu protiv Duamela u vezi sa navodnim silovanjem i seksualnim uznemiravanjem maloletnika

  • 5
Olivije Duamel

Olivije Duamel, Foto: Printscreen/Youtube/ France Inter

Jedan od poznatijih intelektualaca u Francuskoj Olivije Duamel suočava se sa kriminalnom istragom pošto je optužen da je seksualno zlostavljao pastorka.

Optužbe se navode u knjizi njegove pastorke Kamile Kušner, prenose svetski mediji. Ona je rekla da je njen brat blizanac zlostavljan pre tri decenije kada je bio tinejdžer.

Duamel (70) je ove optužbe kao “privatne napade”. Ovaj intelektualac i ekspert za ustavna pitanja nije direktno prokomentarisao navode u knjizi, ali je u utorak podneo ostavku na akademskim i medijskim funkcijama, rekavši da želi zaštiti ustanove za koje je radio, prenosi BBC.

On je do sada bio na čelu Nacionalne fondacije političkih nauka, tela koje nagleda prestižni univerzitet “Sciences Po”, a takođe je vodio emisiju na radiju “Europe 1” i bio analitičar na televiziji LCI.

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je u utorak da pokreće istragu protiv Duamela u vezi sa navodnim silovanjem i seksualnim uznemiravanjem maloletnika.

Kamil Kušner (45) i njen brat blizanac su deca nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Francuske Bernara Kušnera i akademika Evelin Pisije. Kušner i Pisije su se razveli, te se Evelin udala za Duamela, a preminula je 2017. godine.

Bernar Kušner

Bernar Kušner, Foto: Printscreen/Youtube/OxfordUnion

Knjiga “La Familia Grande”, koja je podeljena u serijale u magazinu “L'Obs” i listu “Le Monde”, trebalo bi da bude objavljena sutra. Autorka knjige, Kamila Kušner, kazala je da je do navodnog seksualnog zlostavljanja došlo krajem 80-ih godina prošlog veka.

- Imala sam 14 godina i pustila sam da do toga dođe. Imala sam 14 godina i ništa nisam rekla - napisala je Kamila.

U objavljenim pasusima knjige ona oslovljava brata samo kao Viktor, kako bi sačuvala njegovu privatnost. List “Le Monde” tvrdi da je brat pročitao rukopis i istakao da je srećan što je njegova sestra progovorila u njegovo ime.

- Potvrđujem da je istina to što je moja sestra napisala u vezi sa postupcima Duamela prema meni - kazao je on za “Le Monde”.

Oglasio se i Kušner

 

Bernar Kušner je u izjavi koju su objavio njegov advokat rekao da je “konačno podignuta teška tajna koja ih je pritiska dugo vremena”.

- Aplaudiram hrabrosti moje ćerke Kamile - stoji u Kušnerovoj objavi za medije.

Kamil je otkrila za magazin “L'Obs” da su mnogi intelekutalci u njihovom krugu u Parizu znali za zlostavljanje u to vreme.

- Mislila sam da će moja knjiga delovati nepristojno zbog slave moje porodice. A onda sam pomislila u sebi da upravo ovo moram da uradim - kazala je ona.

Video: Sukob policije i hiljade besnih kamiondžija: Francuska je zatvorila granice sa Britanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA