≫ 

Ko je "čovek sa rogovima" koji je sinoć ušao u Kongres i čije su fotografije obišle svet?

U jednom trenutku snimljen je kako bez majice stoji za govornicom Senata

  • 14
Protest, Vasington, tramp, Jake Angeli Foto: Profimedia/AFP

Fotografije i snimci upada pristalica američkog predsednika Donalda Trampa u zgradu Kongresa obišli su svet, a posebnu pažnju je privukao polugoli "čovek sa rogovima".

Iako je na slikama i snimcima iz Kongresa bilo mnogo upečatljivih prizora, jedan od demonstranata koji je izazvao najveću pažnju je muškarac u 30-im godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavu nosio krznenu kapu s rogovima.

Kako piše CNN, radi se o Džejku Andželiju, koji je poznatiji kao "šaman Kjuanona". Podsetimo, Kjuanon je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Beloj kući.

Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Andželi je juče, nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata, prenosi Index.hr.

Protest, Vasington, tramp, Jake Angeli Foto: Profimedia/AFP

CNN je danas pokušao da stupi u kontakt s Andželijem, koji živi u saveznoj državi Arizoni. No, iako nisu uspeli da dođu do njega, javio im se njegov rođak Adam, koji je potvrdio da je upravo Džejk Andželi tip s rogovima.

Opisao ga je kao "patriotu".

Pozivao na "vešanje izdajica"

Andželijeva Fejsbuk stranica prepuna je objava u kojima širi "Kjuanon" teorije zavere, pri čemu neke od objava imaju prilično nasilan sadržaj.

- Nema nade da ćemo preživeti napad neprijatelja sve dok ne povešamo izdajice koji se skrivaju među nama - stoji u jednoj od objava.

Na jednoj od fotografija na Fejsbuku prikazan je u krznu i s rogovima, dok u rukama ima pušku.

Američki Izbori u Americi  SAD 2020 Foto: Tanjug/AP

Andželi je poslednjih meseci redovno posećivao Trampove skupove u Arizoni.

Video: Obezbeđenje pištoljima sprečavalo upad u salu Senata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA