Uhapšeni finansijeri terorista u Siriji, među njima i žena iz Srbije: Velika akcija nemačke policije

Uhapšeni su osumnjičeni da su pripadali međunarodnoj mreži finansijera iz Evropa koja je ulagala značajne sume u aktivnosti terorističke organizacije

  • 9
korona virus, koronavirus, Nemačka, policija Foto: Tanjug/AP

Tri osobe uhapšene su jutros u velikoj akciji nemačke policije zbog sumnje da su finansirali terorističku organizaciju u Siriji. Lisice su stavljene na ruke dvojici muškaraca sa nemačkim pasošima i ženi kod koje su pronađeni srpski i kosovski papiri.

Agenti nemačke policije su jutros izvršili pretres na više lokacija širom Nemačke, prilikom čega su uhapšeni srpska i kosovska državljanka V. M i nemački državljani O. A. i T. M. zbog sumnje da su finansirali terorizam i podržavali terorističke organizacije u inostranstvu, kao i zbog sumnje da su prekršili Zakon o spoljnoj trgovini. Pored toga, policija je pretresla stanove još 11 osoba, prenosi Blic.rs.

Kako prenose mediji u Nemačkoj, osumnjičeni su sarađivali sa terorističkom organizacijom Tahrir el Šam za koju se navodi da je spoj različitih militantno-fundamentalističkih pokreta u Siriji i za cilj ima rušenje sirijske vlade i uspostavu islamističke države zasnovane na njihovoj ideologiji.

Uhapšeni su osumnjičeni da su pripadali međunarodnoj mreži finansijera iz Evropa koja je ulagala značajne sume u aktivnosti terorističke organizacije. O. A. i T. M. označeni su kao finansijski posrednici, s tim što je O. A. boravio u Turskoj odakle je održavao internet platformu na kojoj su upućivani javni pozivi za donacije i finansiranje "džihada".

Na platformi je objavljeno da će uplaćeni novac služiti da kupovinu oružja i za život "boraca". T. M. je prenosio novac dobijen od donacija članu organizacije u Siriji.

V. M. je osumnjičena da je u februaru i septembru 2018. godine izvršila transakciju novca na račun terorističke organizacije, jednom preko O. A., a drugi put preko drugog posrednika iz Sirije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    7. januar 2021 | 16:58

    sa srpskim pasosom ali nije srpkinja zašto to ne napišete kada znate

  • DukaTenja

    7. januar 2021 | 16:59

    Znaci nije srpska drzavljanka nego siptarska, a vama krivokletnicima sto namerno izvrcete reci sudice Bog.

  • Siptari horde sa kavkaza

    7. januar 2021 | 17:33

    Kad ce da pohvataju finansijere siptarskih terorista na Kosmetu a ima ih po celome svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA