≫ 

Glasanje o Trampovoj smeni moguće već sledeće nedelje?

Demokrate znaju da im je "vreme ograničeno"

  • 4
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Demokratska članica Predstavničkog doma Ketrin Klark, pomoćnica šefa Predstavničkog doma SAD rekla je da će se, ako se potpredsednik Majk Pens i vlada ne pozovu na 25. amandman za uklanjanje predsednika Donalda Trampa s funkcije, zakonodavci brzo krenuti napred s opozivom.

- Donalda Trampa treba ukloniti s funkcije. I nastavićemo sa svim alatima koje moramo da osiguramo da se to dogodi kako bi zaštitili našu demokratiju - rekla je Klark za CNN, prenosi NBC News.

Ona je navela da bi se o Trampovoj smeni moglo glasati već sredinom sledeće nedelje.

- Znamo da imamo ograničeno vreme, ali znamo da je svaki dan kada je Donald Tramp predsednik Sjedinjenih Država dan velike opasnosti. Možemo koristiti proceduralne alate da brzo stavimo predmet za opoziv na glasanje - rekla je.

Ukoliko u Predstavničkom domu bude izglasan Trampov impičment, proces se onda premešta u Senat. Ukoliko budu želele da bude usvojen impičment, demokrate će morati da obezbede dvotrećinsku većinu u Senatu, a nema pokazatelja da bi tako nešto moglo da se desi.

Osim toga, još uvek nije jasno da li je ostalo dovoljno vremena da se sprovede taj proces pre nego što Tramp istupi sa funkcije 20. januara.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi već je nagovestila da bi mogla da sazove Dom radi pokretanja njihovog drugog procesa impičmenta protiv Trampa ukoliko se potpredsednik SAD Majk Pens ne bude pozvao na 25. amandman kako bi predsednika proglasio nepodesnim za obavljanje te funkcije.

Izvor blizak potpredsedniku SAD rekao je za CNN da je "vrlo malo verovatno" da će Pense u ovom trenutku pozvati na 25. amandman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    8. januar 2021 | 17:16

    Kako bi zastitili vasu demonkratiju i pare Bilu Sorosu Rofleleru!!!Sotone pobedile izdrzi Trampe !!!

  • Krata

    8. januar 2021 | 20:57

    Zlo je pobedilo, slede ratovi u svetu...satanisti koju su pokrali trampa na izborima ce ponovo upravljati svetom

  • Pavke

    8. januar 2021 | 18:39

    Tramp je pobednik!!!! Pravda za Trampa!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA