Gradonačelnik Londona: Bojim se da je virus van kontrole. Bolnice bi mogle da ostanu bez kreveta

Gradonačelnik je proglasio vanrednu situaciju u Londonu

  • 2
London Velika Britanija koronavirus blokada lokdaun Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je da je korona virus u glavnom gradu Velike Britanije "van kontrole".

- Bojim se da je ovaj virus van kontrole - rekao je Kan i dodao da bi londonske bolnice mogle ostati bez slobodnih kreveta, prenosi Tanjug.

Kan je za BBC rekao da je u pojedinim delovima Londona čak svaka 20. osoba imala korona virus.

Gradonačelnik je poručio građanima Londona da je najbolji način da pomognu zdravstvenoj službi da ostanu kod kuće, prenosi Gardijan.

Kan je proglasio vanrednu situaciju u Londonu, koji se bori sa sve većim brojem slučajeva korona virusa, dok bolnice pokušavaju da se izbore sa velikim prilivom pacijenata.

Video: Izašli na ulice Londona i bahatili se kao nikad u poslednjem izlasku pre zaključavanja grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    9. januar 2021 | 01:02

    Živim u Londonu. Žena mi se porodila prošle sedmice u Royal Free bolnici, najvećoj u sjevernom Londonu. Proveo sam u bolnici dva dana između ostalog pričajući sa sestrama. Prvo, gužve u bolnici nije bilo a do 5. sprata na kom je porodoljno, prošao sam 4. na kojima isto nije bilo gužve. Ne samo da nije bilo pacijenata u krevetima po hodnicima, nego je bilo dosta praznih kreveta po odjelima. Drugo, pričao sam sa sestrama na o trenutnom uticaju covida. Rekle su da su April i Mart bili grozni i da su morale ići u ispomoc na druge odjele, ali da to sada uopšte nije situacija. Ne moraju ići na druge odjele, ne rade preovremeno i po njihovoj priči situacija u bolnici nije mnogo drugačija što se gužve tiče i opterećenosti kapaciteta, nego što je inače situacija u ovom dijelu godine. Sve je ovo jedna velika farsa. Kako ćeš ljude kontrolisati i držati zatvorebe godinu dana a da ne izlazit stalno sa senzacionalim vijestima i da plašiš da je sve gore. Inače, u Londonu su prije dvije sedmice zatvorili bolnicu od 1000 kreveta koju su u Aprilu otvorili za covid pacijente u O2 areni. Ako je toliko preopterećenost, zašto zatvaranje bez ijednog pacijenata koji je tamo ušao. Farsa.

  • PRC

    9. januar 2021 | 01:29

    Uspešno ste ga remontovali sada ne možete da ga stignete, beži vam. 😜🤣😜🤣😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA